Çorum Turizmi İçin Her Adımı Atılıyor

Çorum AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum turizminin tanıtılması kapsamında İstanbul'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

28 Şubat 2016 Pazar 14:01
Çorum Turizmi İçin Her Adımı Atılıyor

Çorum AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum turizminin tanıtılması kapsamında İstanbul'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamaya göre, Ceritoğlu’nun THY Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu’ya yaptığı ziyaret sırasında Hattuşa'nın Unesco Dünya mirasları kapsamına alınışının 30 yılı nedeniyle Çorum’un tanıtımı adına THY’nın neler yapabileceği ve yapılması gereken konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. 

Ceritoğlu, görüşmede ki amaçlarının havaalanlarında seyahat eden yerli yabancı turistlerin nerdeyse okuma kitapçığı haline gelen GATE Dergisinde Çorum'un Kültürel ve tarihi değerlerinin kapakta ve içerikte yer almasını sağlamak olduğunu söyledi.

Ziyarette Corum’a ait Leblebi, Kargı Bezi, Hitit Ekmeği, Çorum Mantısı, Kargı Tulum Peyniri gibi yöresel tatların ve yöresel materyallerin havalimanlarında yer alan Tadında Anadolu mağazalarında bulunan stantlarda yer almasını istediklerini söyleyen Ceritoğlu, “Dünya üzerinde milyonlarca takipçisi bulunan blogger diye tabir ettiğimiz gezginlerin bölgemizin tanıtımı amacıyla konuk edilmesi ve kültürel mirasımızın tanıtılması için istişarelerde bulunduk” dedi.

Word Tourism organizasyon olarak tam destek olacaklarını söyleyen Çorumlu Bulut Bağcı ile aynı kapsamda bir görüşme gerçekleştirildi.

İstanbul programı çerçevesinde TAV Genel Sekreter Yardımcısı Turgay Yaman ile de görüşme yapıldı.


Son Güncelleme: 28.02.2016 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165