Çorum Türkiye’nin örnek illerinden birisi

Çorum Belediyesi meclis üyeleri Sorgun’da düzenlenen eğitim seminerine katıldı. Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan tarafından verilen “Liderlik, Siyaset-Bürokrasi İlişkilerini Yönetmek, Belediye Mevzuatı, Pratik Uygulamalar, Belediyelerin yönetim yapısı, motivasyon ve verimlilik, Proje geliştirme” konulu semineri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da ziyaret ederek meclis üyelerine sürpriz yaptı.

05 Şubat 2017 Pazar 15:18
Çorum Türkiye’nin örnek illerinden birisi

Çorum Belediyesi meclis üyeleri Sorgun’da düzenlenen eğitim seminerine katıldı. Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan tarafından verilen “Liderlik, 
Siyaset-Bürokrasi İlişkilerini Yönetmek, Belediye Mevzuatı, Pratik Uygulamalar, Belediyelerin yönetim yapısı, motivasyon ve verimlilik, Proje geliştirme” konulu semineri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da ziyaret ederek meclis üyelerine sürpriz yaptı.



Prof. Dr. Bozlağan, seminerde yaptığı konuşmada liderin ekibiyle birlikte “lider” olduğunu söyledi. Hiç kimsenin tek başına birşey yapamayacağın, başarılı olamayacağının altını çizen Bozlağan, “Çoğu kişi, liderliği bir mevki veya makama ulaşmak zanneder. Mevkiinin veya makamın, liderin kullandığı bir araçtan başka bir şey olmadığı unutulmamalıdır. Bir kuruma ilk önce lider konumdaki yöneticiler gelmeli ve en son onlar çıkmalıdır. Ahlaken yanlış olan bir şey ne siyaseten, ne de idareten doğrudur. Belediyeler şehrin ana fonksiyonu ne ise o alanda lider olmalıdır. Belediye durduğu anda şehir durur. Herkes, ulaşılan başarının nimetlerinden, üstüne düşen sorumluluk oranında faydalanır. Liderlerin bilgi, donanım, misyon ve vizyonu olmadır. Yerel yönetimlerin güçlü olmadığı hiçbir yerde gerçek anlamda demokrasiden söz edilemez. Yerel yönetimler demokrasinin okuludur. Bir devletin değeri politikacılarıyla değil, devlet adamlarıyla ölçülür. Siyasetçiler mevcut uygulamalardan iyi olanları geliştirerek devam ettirmek, diğer uygulamalara dair radikal kararlar almalıdır. Belediyeye heyecan ve dinamizm kazandırmalıdır. Siyaset ve bürokrat ilişkileri konusunda herkes kendisi için diğerlerinin ne kadar ağır yük taşıdığının farkında olmalıdır” diye konuştu.



MECLİS ÜYELİĞİ, GELECEK NESİLLERE

AKTARACAĞINIZ ONURLU BİR MADALYADIR

Çorum Belediyesi tarafından Yozgat’ın Sorgun İlçesinde belediye meclis üyeleri için düzenlenen eğitim seminerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek meclis üyeleri ile bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, belediyeciliğin zor bir iş olduğunu söyledi.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün siyasi tecrübesi ile Çorum’a hizmet ediyor olmasının Çorum’a büyük katkılar sağladığını vurgulayan Bozdağ, “Sizlerde bu takımın bir üyesi olarak bu çalışmalarda imza sahibisiniz. Değişen, büyüyen, gelişen Çorum ancak sizin ellerinizle gerçekleşecek. Gelecek nesillerde sizin bu katkılarınızı en güzel şekilde hatırlayacaktır. Çorum’a her geldiğimde Çorum’un değiştiğini görüyorum.  Çorum, Hitit Üniversitesiyle, eğitim kurumlarıyla ve şehircilik alanlarında yapılan çalışmalarla bugün Türkiye’nin örnek gösterilecek illerinden birisidir. İnşallah şehri geliştirmek için daha iyisini yine sizler yapacaksınız. Sizin bıraktığınız miras parayla biçilmez. Belediye meclis üyeliği sizin çocuklarınızın torunlarınızın onurla taşıyacağı bir madalyadır.” diyerek meclis üyeliğinin önemine vurgu yaptı.




VERDİĞİMİZ HER SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de eğitim seminerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a teşekkür etti. Bekir Bozdağ’ın Çorum’un sorunlarına gösterdiği yakın ilgiden de bahseden Başkan Külcü, “Ankara’da sayın bakanımızın kapısını ne zaman çalsak bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Kendi bakanlığının dışındaki işlerimizde de bizlere ilgi ve alakalarını gösterdi. Biz bu hizmetleri meclis üyelerimizle birlikte Çorum’a yapıyoruz. Meclisimizde hemen hemen tüm kararlarımızı oy birliği ile alıyoruz. Siyasetçinin itibarı verdiği sözlerin yerine gelmesiyle orantılıdır. İkinci dönemimizin yarısına geldiğimiz şu günlerde verdiğimiz sözlerinin tamamını hatta fazlasını hayata geçirdik. Bu çalışmaları birlikte gerçekleştirdiğimiz tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 06.02.2017 00:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.