Çorum'un kalbi için önemli adım

Çorum’un kalbinin attığı Saat Kulesi çevresi ve tarihi Dikiciler Arastası restorasyonu  için ödenek çıktı. Şimdi sıra ihale sürecinde.

22 Aralık 2020 Salı 16:54
Çorum'un kalbi için önemli adım

Çorum’un kalbinin attığı Saat Kulesi çevresi ve tarihi Dikiciler Arastası restorasyonu  için önemli gelişme.

Çorum Belediyesi, Saat Kulesi çevresinin cephe sağlıklaştırması ve tarihi Dikiciler Arastasının restorasyonu projeleri için önemli bir süreci daha geride bıraktı. Belediye, saat cephesi bulunan dükkanların cephelerini tarihi görünüme kavuşturup tarihi Dikiciler Arastasını da restore edecek.

Tarihi ve kültürel alanlarda yapılan çalışmaları çok önemsediklerini, bu alanda yapılacak çalışmaların şehrin kültürüne ve tarihi dokusuna önemli katkılar sunacağını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, kültür yolu projesinin aşamalarından biri olan Saat Kulesi çevresinin tarihi görünüme kavuşturulması için hazırlanan projenin İller Bankası tarafından onaylandığını söyledi. Yağbat, “Şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini koruma noktasında büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. Bu kapsamda şehrimizin turizmini de canlandıracak olan Kültür Yolu projemizi gerçekleştirmek adına önemli adımlar atıyoruz. Kültür Yolu projesi içerisinde bir proje olan Saat Kulesine bakan dükkânlarda cephe iyileştirmesi ve Tarihi Dikiciler Arastasının sağlıklaştırması projemiz İller Bankası tarafından onaylandı ve yapım ihalesi için süreç başladı” dedi.

Son Güncelleme: 25.12.2020 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2020-12-22 22:32:41

Yapmayın Kardeşim, Arastadan akşemsetin caddesine yol açılmalı, Belediye başkanı şehir meydanındaki sıkışıklığı nasıl görmüyorsun? Çorum saat kulesine sıkıştı.
Çöplük de hangi tarihi doku var anlamadım harebe kardeşim, orada tarih falan yok.

Avatar
Raşit 2020-12-22 22:34:31

Başkan yapma etme, Avrupaya gidiyorsun Şehirler meydanları ile isin yaparlar. Yer altı çarşısı yap esnaf dükkanına kavuşsun ama orası aksemsettin caddesine bağlansın

Avatar
Arasta 2020-12-23 12:36:47

Arastayi yikin.
Alta carsi yapin. uste yesil alan
Gazi cad. Farabi caddesine baglayin.

Avatar
Salih 2020-12-23 12:40:22

Kenan bey ve Raşit beye aynen katılıyorum.Çöplüğün kötü görüntüden başka hiç bir özelliği yok.Oranın yer altına alınıp Akşemsettin caddesinden Saat kulesine yol açmazsanız Çorumun önünüde tıkamış olursunuz.Heleki Yeni Belediye binası açılırsa.Yol yakınken yanlıştan dönün.Saygılar

Avatar
Bay bilen! 2020-12-22 19:26:25

Iyi hoş güzelde; ordaki esnaf için ne yapilacsk? Esnafa tadilat bitinceye kadar yer gosterilecekmi? Yoksa cikin gidin ne haliniz varsa görünümü denecek? Bu adamlar ordan ekmek yiyor kim bilir kaçsene surecek tadilat eski hitit gidanin yeri malum halen bitmedi kac senedir bu aeastaninda olacağı aynisi bu durum dusunuldumu yoksa yine biz yaptik oldumu diyeceksiniz?

Avatar
çorum19 2020-12-22 18:06:35

inşAllah tarihi doku korunur. saçma sapan birşey olmaz. zemin falan fayans yapmasalar bari

Misafir Avatar
hoca 2021-04-14 18:10:10 @çorum19

hangi tarihi kardeş hamam aralığına yapılan dikici arastasımı gerçekten buna inanıyrmusun.sor bakalım tescil varmı boş boş konuşma

Beğenmedim! (0)
Avatar
Dürüst 2020-12-22 18:33:39

Haydi Bismillah, haydi hayırlısı.

Avatar
Vakvak 2020-12-27 12:17:57

Sayın başkanım, yeni belediye binası ne zaman bitecek, bir sürü tarih verdiler bitiremediler sorunca kaynak yok, inşaat devam ediyor... Canlı kameralardan izliyorum 4 veya 5 tane kişi çalışıyor, bitirip taşının artık yeni belediye binasına,