Çorum'un sorunlarına somut çözümler

Çorum Belediyesi’nin kısa zaman içinde şehrin bazı problemlerine somut çözümler ürettiği açıklandı.

30 Ocak 2020 Perşembe 17:39
Çorum'un sorunlarına somut çözümler

Çorum Belediyesi’nin yakın zamanda şehrin bazı problemlerine somut çözümler ürettiği açıklandı.

Son derece modern olarak inşa edilen yeni şehir stadının tamamlanarak devredilmesi, şehrin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar Barajı İsale Hattı inşasına başlanması, kent merkezinde dönüşüm ve alternatif yolların açılması çözümlenen somut adımlar olarak sıralanırken, “Çorum’da güzel şeyler oluyor” denildi.

Yapılan yazılı açıklamada, şehrin yıllardır bekleyen sorunlarını çözüme kavuşturulduğu, son bir haftada Yeni Stadyum'un kesin kabulünün yapılması, Koçhisar İsale Hattı’nın yer tesliminin gerçekleşmesi, belediye arsalarının satışı, Karakeçili yolunda kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması gibi önemli konuların çözüme kavuşturulduğu hatırlatıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, göreve geldikleri günden beri hem geçmişten gelen ve yarım kalan bazı projelerin tamamlanması hem de taahhüt ettikleri projelerin hayata geçirilmesiyle ilgili yaptıkları çalışmaların artık meyvesini vermeye başladığını söyledi. Son bir haftada neticelendirdikleri bazı işlerin Çorum'un yıllardan beri çözümünü sabırsızlıkla beklediği meseleler olduğunun altını çizen Başkan Aşgın, "Yıllardan beri çözülemeyen bazı problemleri mesai arkadaşlarımızın da yoğun gayretleriyle çözüme kavuşturduk. Yeni stadyumdaki tüm pürüzleri ortadan kaldırdık ve stadyumun kesin kabulünü gerçekleştirdik. Bakanlığın raporu doğrultusunda  yapılacak çalışma sonrası stadyumu Gençlik ve Spor Bakanlığa devredeceğiz. Çorum'un 50 yıl içme suyu problemini ortadan kaldıracak olan 83 Milyon 600 bin TL bedelli Koçhisar İsale Hattının ihalesi yapıldı ve ilgili firmayla sözleşme imzalandı. Şehir içi trafiğini rahatlatacak alternatif yollar için ödediğimiz kamulaştırma bedelleri ve uyguladığımız ekonomik politikalar ile belediye bütçesindeki rahatlamalarla projelerimizi uygulama aşamasına geldik" dedi.

YENİ STADYUMDA PÜRÜZLER ÇÖZÜLDÜ

Yapımı uzun süreden beri devam eden ve bazı sorunlar nedeniyle de bitirilemeyen Yeni Stadyumdaki tüm pürüzleri çözerek geçtiğimiz hafta içerisinde stadyumun kesin kabulünü gerçekleştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Yeni stadyumumuz adeta göz kamaştırıyor. Bu muhteşem stadyum projesinin neticelenmesinde büyük emekleri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. Yeni stadyumun Çorum'a değer katacağına inandığını söyleyen Başkan Aşgın, mevcut stadyumun yerinin de millet bahçesi, millet kıraathanesi ve kültür ve kongre merkezi olması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi. Başkan Aşgın, Çorum'a muhteşem bir kültür ve kongre merkezi kazandıracaklarını vurguladı.

KOÇHİSAR İSALE HATTI İNŞAATI BAŞLIYOR

Belediye Başkanı Aşgın, seçim dönemi verdikleri sözlerden birinin de Koçhisar Barajı İsale Hattı olduğunu, seçimden bu yana geçen 8 aylık dönemde de bu projenin yakından takipçisi olduklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta imzaladıkları protokol ile yer teslimi yaptıklarını belirterek "52 km. uzunluğundaki Koçhisar İsale Hattından gelecek olan içme suyu Çorum'un 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. 83 Milyon 600 bin TL'lik projemiz inşallah 2021 yılında hizmete girmiş olacak. Böylesine büyük bir projeyi şehrimize kazandıracağımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

KAMULAŞTIRMA, DÖNÜŞÜM VE YENİ YOLLAR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehir merkezinde dönüşüm projeleri ve alternatif yol açılması için yapılan kamulaştırma çalışmalarına Çorum Belediyesi'nin 105 Milyon TL harcadığını söyledi.

Şehir merkezinde trafik yoğunluğun ortadan kaldırılmasına yönelik başlatılan yeni yol çalışmalarının maliyetinin çok yüksek olduğunu dile getiren Başkan Aşgın, "Projelerimiz esnasında kamulaştırma çalışmalarını mümkün olduğunca en kısa sürede yapmaya gayret ediyoruz. Yeni açılacak yol güzergahları ve otopark gibi yeni alanların açılmasında 2015 yılından beri 105 Milyon TL kamulaştırma bedeli ödedik" dedi.

Başkan Aşgın, yine 2015 yılından beri de Çorum Belediyesi olarak ürettikleri arsaların satışından 115 Milyon TL gelir elde ettiklerini, bu gelirin tamamına yakınını yine Çorum'un geleceğine yönelik hazırlanan kamulaştırma projeleri için kullanıldığının altını çizdi.

Son Güncelleme: 01.02.2020 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep 2020-01-31 10:08:50

Yeni ne yapmış Allah aşkına? Hepsi eskinin devamı. Borçlara gelince eskiler bize bıraktı, icraate gelince biz yaptık. İsale hattı, kamulaştırmalar vs zaten öteden beri devam eden işlerdi. Yeni bir adım yok bunlarda. Stad meselesinde de bi başarı yok. stadı işletmeyi beceremeyeceğini düşünüp belediyenin o kadar para harcayıp yaptığı stadı bakanlığa hediye etti. karşılığında bakanlıktan ne aldı? hiç birşey.

Avatar
Kenan 2020-01-30 17:57:28

Çorum Belediyesi öncülağande konut yapı kooperatifi yapımı sağlansa kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı olmayan binaların dönüşümü sağlanabilir. Diğer belediyelerde benzer uygulama meöcut
Bir düşünelim.

Avatar
Salih 2020-01-30 20:51:59

Stadyumun dış tarafı bazı yerler rüzgar da uçmuştu.Oraları firmaya yaptırmayı unutmayın.Halen yapılmamış:

Avatar
Çorumlu 2020-01-31 09:13:09

Peki Yeni Bina Nasıl olacak Bizim Vergilerimizle Yapılan Bu Bina Neden Heder Oluyor.

Avatar
meryem 2020-01-31 11:44:30

yeni çorum ne zaman yapılacak ..

Avatar
Asdf 2020-01-31 11:47:50

Yeni hizmet binası kaderine terkedildi.Aslında inşaatın büyük kısmı tamamlanmıştı.Herhangi bir gelişme var mı?

Avatar
öncevatan 2020-01-31 15:47:24

Size verdiğim oy haram zıkkım olsun Bir daha oy vermiyeceğim Akp çalanın yanında kar kalıyor olan bizim gibi enai lere oluyor

Avatar
Vatan 2020-01-31 19:41:36

ben AK Parti'ye OY vereceğim chphdpkk beraberliğine hiç veremem. benim askerimden polisinden öğretmenimden daha değerli ne olabilir ki Fethi SEKİN Aybüke öğretmen şehit askerlerimiz Diyarbakır anneleri ağlıyor haberi yok aciz yapmasin ALLAH kimseyi chp nin yaptığı hep yanlış ve yalan namus sözü verip yaptıkları ortada daha ne beklersin batının uşağindan sskdan biliriz internet ten izleyin savaş AY program