Çorum’a 15 yeni uzman doktor

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 2017 – 1.Dönem Açıktan Atama Kurasında Çorum’a 15 Yeni Uzman Doktor Kadrosu açılacağını söyledi.

22 Şubat 2017 Çarşamba 18:16
Çorum’a 15 yeni uzman doktor

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 2017 – 1.Dönem Açıktan Atama Kurasında Çorum’a 15 Yeni Uzman Doktor Kadrosu açılacağını söyledi.


HER BİREY SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ


Uslu yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta açıklanan 73. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası Münhal Kadrolar kapsamında 13’ü uzman olmak üzere 19 Doktor Kadrosu açıldı. 28 Şubat’ta atama kuralarının yapılmasıyla hekimlerimiz göreve başlayacaklardır. Türkiye genelinde hekim ihtiyaçları devam etmekle birlikte il merkezi ve ilçelerimizin doktor ihtiyaçlarımızın karşılanması için takiplerimiz sürüyor. Atanan Doktorların sonrasında sosyal gereksinimleri, aile durumu, eğitim vb. ihtiyaçları gereği özellikle ilçelerimizden ayrılmaları söz konusu olmaktadır. Buda sürekli ihtiyaçların devamına sebebiyet vermektedir. İlçelerimizin gelişmesi, büyümesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için gerekli çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Şu anda Sungurlu ve Alaca ilçemiz Doğalgaz konforunu kullanıyor. Önümüzdeki yıl da Osmancık ve İskilip ilçemiz Doğalgazdan faydalanmaya başlayacaktır. Bizler üzerimize düşen görev fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Ancak atanan doktorların ilçede sürekliliği için mülki amirinden yerel yöneticisine, siyasilerden bürokratına, eğitimcisinden toplumun her bireyine önemli sorumluluklar düşmektedir” dedi.


ALACA’YA 6 UZMAN DOKTOR KADROSU


Son dönemde ilçe hastanelerinin uzman hekim taleplerini karşılamak için ilgililerle sık sık görüşmeler yaptıklarını söyleyen Uslu, “Açılan yeni kadro ve atamalarla ilçelerimizin büyük oranda Doktor ihtiyaçları karşılanmıştır. Ancak Alaca Devlet Hastanemizin hekim ihtiyaçlarının karşılanması için Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız ve Başhekimimizle koordineli bir şekilde Sağlık Bakanlığı nezdinde defaten görüşmelerimiz olmasına rağmen teknik nedenlerden dolayı sorun çözülememişti. Israrlı takibimiz sonucunda 2017 yılı 1.Dönem Açıktan Atama Kurası için Alaca ilçemize Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmatoloji ile Üroloji branşlarında 6 Uzman Hekim kadrosu açılacaktır.


İSKİLİP’E 4, SUNGURLU’YA 2, OSMANCIK’A DA 2 YENİ

UZMAN DOKTOR KADROSU DAHA GÖNDERİLİYOR

Ayrıca 2017 yılı 1.Dönem Açıktan Atama Kurasında Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemize Neonatoloji, İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanemize Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Kardiyoloji, Radyoloji ve Üroloji, Osmancık Devlet Hastanemize Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ile Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Sungurlu Devlet Hastanemize de Kardiyoloji ve Tıbbi Biyokimya branşlarında toplamda Çorum’a 15 Uzman Kadrosu açılacaktır. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.


Son Güncelleme: 23.02.2017 23:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.