Çorum’a yeni ihtisas mahkemesi

Yeni mahkemelerin Ankara, Çorum ve Van'da faaliyete geçmesine dair HSK karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

17 Temmuz 2019 Çarşamba 10:10
Çorum’a yeni ihtisas mahkemesi

Hakimler ve Savcılar Kurulu, ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren bir kısım suçlara bakmak üzere yeni ihtisas mahkemeleri görevlendirildi. Mahkemelerin Ankara, Çorum ve Van'da faaliyete geçmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Terörle Mücadele Kanunu'nun kapsamına giren suçlar dolayısıyla açılacak davalara bazı ihtisas mahkemelerinin bakmasına karar vermişti.

Bu çerçevede Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, bu mahkemelere ek yeni ihtisas mahkemelerinin oluşturulması kararı aldı.

Buna göre, Terörle Mücadele Kanunu'nun kapsamına giren suçlar dolayısıyla açılacak davalara bakmak üzre, Ankara 34'üncü, Çorum 3'üncü ve Van 7'inci ağır ceza mahkemelerinin ihtisas mahkemesi olarak çalışmasına karar verildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak: TRT Haber

Son Güncelleme: 18.07.2019 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.