Çorum’da 2 bin 552 mülteci var

Çorum’da barınan mülteci sayısının 2 bin 552’yi bulduğu belirlendi.

09 Ekim 2014 Perşembe 17:18
 Çorum’da 2 bin 552 mülteci var


Çorum’da barınan mülteci sayısının 2 bin 552’yi bulduğu belirlendi.

İl Genel Meclisi Aile ve Engelliler Komisyonu  Üyesi Ömer Çatalpelit, Ortadoğu’da yaşanan savaşlar nedeniyle Çorum’a gelen mültecilerin sayıları, durumu, yaşam şartları ile ilgili komisyonun hazırladığı raporu meclis toplantısında sundu.


Çatalpelit, Çorum’da 2 bin 60 Irak, 123 İran, 32 Afganistan, 21 Filistin, 316 Suriye göçmeni bulunduğunu belirterek, mültecilerin eğitim, barınma, sağlık ve iaşe ihtiyaçlarının ilgili müdürlüklerce karşılanmaya çalışıldığını söyledi. Yabancılar için Türkçe kursları düzenlediğini, öğrencilerin uygun okullarda eğitimlerinin sürdürüldüğünü anlatan Çatalpelit, Emniyet Müdürlüğü ve İl Nüfüs ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nce kayıtları yapılanların, sağlık ve diğer hizmetlerden de yararlanabildiğini kaydetti. Çatalpelit, “Sığınma Başvuru Sahiplerinin yaptıkları yardım talepleri titizlikle inceleniyor ve mutlaka hane ziyareti yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, hanedeki birey sayısına göre belirli periyotlarla yardım yapıyor. Vakıf tarafından yapılan tüm yardımlar başvuru sahiplerinin ihtiyaçlarına göre değerlendirilmekte olup, verilen yardımların nicelikleri birbiriyle karıştırılmamaktadır. Aynı ay içinde eğitim, ilaç ve gıda yardımı yapılabilmekte, bunlar birbirleriyle ilintilendirilmemektedir. Kış ayları için Çorum merkezde 20 bin ton kömür yardımı yapılıyor. Doğalgazlı evlerde oturanlara yardım yapılamıyor. İlimizde bulunan tüm kamuya ait sağlık kuruluşlarında mültecilere sağlık hizmetleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile protokol gereği ücretsiz olarak verilmektedir. Mülteciler geçici TC kimlik numaraları ile herhangi bir aile hekimine müracaat ederek sağlık hizmetinden faydalanmaktadır. İlaç bedelleri mülteciler tarafından ödenmekte, daha sonra reçete arkasına ilaç kupürleri yapıştırılmakta, fatura ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat edilerek reçete bedelleri geri alınmaktadır.” dedi.


Çatalpelit’in verdiği bilgiye göre bugüne kadar 5 bin 97 haneye 1.337.106 TL’lik yardımda bulunuldu. 




Son Güncelleme: 09.10.2014 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2015-09-10 14:23:20

Corumda daha cok mülteci olsun Nekadar yabanci olursa ticRet Artar