Çorum’da akaryakıt istasyonları için alınan kararlar

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı günlerde akaryakıt istasyonları ve oto lastikçiler için alınan kararları duyurdu.

22 Mayıs 2020 Cuma 16:55
Çorum’da akaryakıt istasyonları için alınan kararlar

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü sokağa çıkma kısıtlaması İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin akaryakıt istasyonlarına ilişkin aldığı kararları duyurdu.

Yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ilgili genelgesinde Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği risklerin yönetilmesi açısından alınan ek tedbirler kapsamında bayram arifesine denk gelen 23 Mayıs 2020 günü Saat 24:00’den başlamak suretiyle24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildiği hatırlatılarak, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 21 Mayıs’ta ilgili sektör temsilcilerine yönelik aldığı kararlara dikkat çekildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Akaryakıt ve LPG satış istasyonları, belirtilen saat ve tarihlerde faaliyette bulanmaları, faaliyette bulundukları tarihlerde, istasyonlarındaki marketlerinin açık olması, çalışacak personelin ise sokağa çıkma kısıtlamasından (görev yerine gidiş-geliş ve görev yerinde ) muaf tutulması.

Akaryakıt ve Lpg satış istasyonlarının, 23 Mayıs 2020 Saat 24:00 ile 26 Mayıs 2020 saat 24:00 tarihleri arasında açık olmaları ve sadece kamu kurumlarına akaryakıt temin etmeleri, bu işlem dışında marketler dahil hiçbir surette satış yapmamaları, çalışacak personellerine ise Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden izin belgesi almaları, şayet nöbetleri mevcutsa, nöbet tarihlerinde kamu kurumları haricinde de akaryakıt satışı ve marketlerini açık bulundurmaları.

Oto lastik tamircilerinin, belirtilen saat ve tarihlerde faaliyette bulunmaları, çalışacak personelin ise sokağa çıkma kısıtlamasından (görev yerine gidiş-geliş ve görev yerinde ) muaf tutulması uygun görüldü.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.