‘Çorum’da at eti satan firma yok’

Çorum Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı ve ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür...

23 Temmuz 2015 Perşembe 16:57
 ‘Çorum’da at eti satan firma yok’


Çorum Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı ve ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, Çorum merkez ve ilçelerinde at eti satan herhangi bir işletme olmadığını, yalan ve asparagas haberlerin Çorum’da satış yapan kasaplar başta olmak üzere gıda işiyle uğraşan tüm işletmeleri zan altında bıraktığını söyledi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde at eti satan yerleri, taklit ve tağşiş yapılan, içeriğinde ilaç etken maddesi kullananları tespit ettiğini hatırlatan Gür, sadece Çorum’un bir ilçesinde faaliyet gösteren bir firmanın ürettiği ısıl işlem görmüş sucukta kemik dokusu tespit edildiğini bunun dışında Çorumlu firmaların at eti sattığı yönünde çıkan haberlerin gerçekle uzaktan yakından alakasının bulunmadığını kaydetti.


Çorumlu vatandaşların gönül rahatlığı ile et ürünlerini tüketebileceğinin altını çizen Recep Gür, “Çorum’da Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz ve gıda denetimleri düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Çorumlu vatandaşlar et ürünlerini gönül rahatlığıyla tüketebilirler” dedi.


RAPOR YANLIŞ YAZILMIŞ


Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Recep Gür, Çorum’un bir ilçesinde faaliyet gösteren sucuk firmasına yönelik yapılan denetim sonucunda hazırlanan raporunda yanlış yazıldığını söyledi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanan raporda ısıl işlem görmüş sucukta ‘kemik dokusu’ yerine ‘deri dokusu’ tespit edildiği yazıldığını ifade eden Gür, firma yetkilileri ile yaptığı görüşme sonucunda firmaya gönderilen yazı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan raporun birbirini tutmadığını dile getirdi.


Recep Gür, son olarak Çorum’da faaliyet gösteren firmaların hiçbir şekilde zan altında bırakılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.




Son Güncelleme: 23.07.2015 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bilinçli 2015-07-24 08:19:36

nasıl bütün esnaf adına bu kadar rahat konuşabiliyorsun.bizdense yanlış yapmaz hatalı bir yaklaşımdır.bu durum il genel meclisinin dünyanın sağlıksız olduğunu bas bas bağırdığı glikoz şurubunu sağlıklı ilan etmesi gibi olmuş

banner165