Çorum’da elektrik kesintileri

Çorum Valiliği, Çorum'da çeşitli zaman aralıklarında bir saatlik dilimlerde elektrik kesintisi yapılacağını açıkladı.

02 Ağustos 2021 Pazartesi 12:33
Çorum’da elektrik kesintileri

Çorum Valiliği, Çorum'da çeşitli zaman aralıklarında bir saatlik dilimlerde elektrik kesintisi yapılacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Ülkemiz genelinde meteorolojik gelişmelere bağlı olarak, arz dengesini korumak amacıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de TEAİŞ tarafından çeşitli zaman dilim aralıklarında 1 (Bir) saatlik elektrik kesintisi gerçekleştirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan yetkililer, yükselen elektrik talebi, kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinde ve rüzgar enerjisi santrallerinde üretimin azalmasının yanı sıra aşırı klima kullanımının da ülke genelinde tüketimi artırdığına dikkati çekerken, dağıtım şirketleri kesintilerin iletim kaynaklı olduğunu dile getiriyor.

YEDAŞ’TAN AÇIKLAMA

Öte yandan Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin YEDAŞ’tan açıklama yapılarak şöyle denildi:“Tüm Türkiye genelinde İletim Sistemi Kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Sorunun çözümü noktasında Dağıtım şirketimizin sorumluluk alanı dışında gelişen bu kesintilerin en kısa sürede giderilmesi için ilgili kurumlarca Kesintilerin yaşandığı bölgelere acil müdahale ekipleriyle ilk müdahaleler yapılmış olup, an itibariyle ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır. Sorumluluk alanımızda olan 5 ilde çağrı merkezi ve arıza ekiplerimiz hazır. Oluşabilecek arızalara karşı tüm tedbirler alındı ve tedarik sürekliliğini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalar yapılıyor.”denildi.

Son Güncelleme: 02.08.2021 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2021-08-02 13:15:09

Ne duyurusu ya mahcubiyeti sanki planlı kesinti gibi veriyorlar

Avatar
Hitit19 2021-08-03 11:21:01

Yani barajlar boş kesintiler başlayacak demek bu.