Çorum’da işçi eylemi

Çorum’da Ekmekçioğlu fabrikasında sendikaya üye oldukları iddiasıyla bazı işçilerin  işten atıldığı iddia edilirken, fabrika yönetimi iddiaları yalanladı.

10 Aralık 2020 Perşembe 18:46
Çorum’da işçi eylemi

Çorum’da Ekmekçioğlu Metal Kimya Fabrikası’nda sendikaya üye oldukları iddiasıyla bazı işçilerin  işten atıldığı iddia edildi. Gelişmeler üzerine işçiler işe geri dönüş eylemi başlattı. DİSK ve EMEP eylemci işçilere destek verirken, Ekmekçioğulları Grubu kamuoyuna yansıyan işçi eylemleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, sendikal gerekçelerden kaynaklandığı öne sürülen toplu işten çıkarma iddialarının gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü. İşçi kanadından yapılan açıklamaları yalanlayan Ekmekçioğulları Grubu, çalışanlarının özlük haklarında herhangi bir problem olmadığını ve yasal tutarların üzerinde ücret ödemesi yaptıklarını savundu.

İşte o açıklama;

“Yaklaşık 60 yıldır Çorum ilinde faaliyet gösteren Ekmekçioğulları Grubu olarak, firmamız bünyesinde bir kısım işçilerle alakalı olarak "işçi kıyımı" yapıldığına dair asılsız haberlerin yayınlandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. 8 Aralık 2020 tarihinde bir kısım işçilerimiz kanunsuz bir iş bırakma eylemine gitmiş olup, bu işçilerimize firmamızın kurumsal kimliğini temsilen işlerinin başına dönmeleri çağrısı yapılmış, ancak karşılık bulmamıştır. Geçmişten bu yana işçilerin özlük haklarında hiçbir zaman hak gaspına tevessül etmediğimizi, maksimum iş sağlığı ve güvenliği konusundan taviz vermediğimizi, standartlarının üzerinde sosyal yardımda bulunduğumuzu, çalışma sürelerimizin yüz tanıma sistemi ile takip edilip mesai ödemelerinin tam olarak yapıldığını, ücretler ve yan ödemelerin devletimizin belirlediği asgari tutarın üzerinde olduğunu, sosyal medya hesapları ve bazı basın-yayın organlarında yer alan haksız haberlere itibar edilmemesini, asılsız iddialar konusunda yasal haklarımızın saklı tutulduğunu kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

Son Güncelleme: 11.12.2020 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf Demir 2020-12-10 19:38:19

İşçilerin sendikalı olmaları en doğal hakları . Destekliyorum.

Avatar
Çorum 19 2020-12-10 19:13:56

Patronların krizleri fırsata dönüştürmesine hayraniz

Avatar
halk 2020-12-10 20:15:32

aslında fabrikasında işçi çalıştıranların sendikasız işçi çalıştırması yasaklanmalı

Avatar
Çorumlu 2020-12-10 20:30:12

Sendikalaşma hakkını kullanan işçiler bir anda ahlaksızlıkla suçlanıyor. 90 kişi hemde. Devletin bu yalana dur demesi lazım.

Avatar
Ali can 2020-12-10 23:37:41

Sendikaları işçi bir şey zannediyor işçinin aylık bir yevmiyesini vereceği ,70 yılların idolojileriyle konuşan kof kuruluşlar fabrikanın önünde kırmızı yelek giymrkle davul çalmakla bir yere varılmaz anayasal hak tamam adam milyonluk yatırımlar yapacak sende fabrikanın önünde halay çekeceksin ondan sonra bu adam bir daha yatırım
yapacak.sendiks başkanları lux idare binalarında yüksek maaşlar Avrupa seyhatleri vs avantalar lavantalar.bir sendikscinin bana söylediği söz grev yapmak çiğ köfte yemek gibidir yerken tatlıdır çıkarırken bakın arkadaşlar

Avatar
Nasıl başlıkk nasıl haber 2020-12-11 00:18:20

Yine para, makam ve mevki sahiplerinin talepleri doğrultusunda haber yapmışsınız. Tebrikler...

Avatar
çorum 2020-12-11 11:38:25

Ülkede iş ahlakı yok. İşçilere değer verilmiyor. Patronlar milyonluk arabalarla gezerken işçiler sefaletten burnunun ucunu göremez hale geldi. İşçi kardeşlerimizi destekliyoruz.

Avatar
Talat 2020-12-10 21:36:49

Bu iş,kanunları bu ülkede olduğu sürece; devletten kanundan korkan kesinlikle iş yapmaz. 1-2 yıl kadar önce yaklaşık 200 işçi çalıştırıyor iken bugün çok şükür bir kişi çalıştırıyorum. Allah bana nasip etti. İsteyen herkese nasip etsin İnşaAllah. Şükürler olsun. Çok işçi çalıştırıp iş kurmak isteyenlere de Allah çok çok personel nasip etsin inşaAllah. Çalışmakta zor, çalıştırmakta.