Çorum’da örnek uygulama başlıyor

Çorum Belediyesi'nin diğer belediyelere örnek olacak 'Sosyal Destek Kartı' uygulaması protokolü imzalandı.

27 Ocak 2021 Çarşamba 15:53
Çorum’da örnek uygulama başlıyor

Çorum Belediyesi'nin 'Sosyal Destek Kartı' uygulaması protokolü imzalandı.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda bugün saat 15.00'de düzenlediği basın toplantısında, Gıda Bankası ve sosyal ve gönül belediyeciliği alanında 2020 ve 2021 yılı faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

'YENİ YILDA 3 AYRI HİZMETİ DEVREYE ALDIK'

Yeni yılda sosyal belediyecilik alanında Mobil İkram Aracı, Hasta Nakil Aracı ve Refakatçi Misafirhanesi'ni devreye aldıklarını belirten Başkan Aşgın, Sosyal Destek Kartı uygulamasının Bursa, Konya gibi büyük şehirler ile 5-6 ilde uygulandığını, Çorum’un Anadolu'da ilk belediye olduğunu söyledi.

GIDA BANKASI KAPATILDI, YEREL ESANF DEVREYE ALINDI

Gıda Bankası'ndan vatandaşların 32 adet gibi sınırlı sayıda ürün alınabildiğini, ulaşımda sorunlar yaşadıklarını, söz konusu uygulamanın ciddi işletme giderleri olduğunu belirten Aşgın, konuşmasında şöyle dedi; "Çorum Belediyesi olarak Gıda Bankası’nı lağvederek Sosyal Destek Kartı'nı geliştirdik. Her mahallede yerel esnafımız var. Hemşehrilerimizin tanımladığımız günde, tanımladığımız işyerlerinden alışverişini yapmalarını istedik. Şu anda Çorum’da 50 noktada alışveriş alanı belirledik. 50 alışveriş noktasının sayısı artabilir. İsteyen herkes bu hizmeti sunabilir. Çorum’da ulusal marketleri kapsam dışında bıraktık. Sosyal Destek Kartı post cihazı koyduğumuz 50 yerel esnafta geçerli olacak. Sosyal Destek Kartı ile ilk etapta yaklaşık 8 bin aileye 10 milyon TL destek sağlanacak.Tütün, alkol, kozmetik malzemeleri hariç alışverişte sınırsız imkan var. İsteyen vatandaşımız tüm alışverişini aynı esnaftan yapmayabilir. İnsan oğluna yakışır bir sosyal belediyecilik çalışmasını tamamlamış olduk. Gıda Bankası kapatılıyor. İşletme giderleri iptal. Gıda Bankası’nın işletmle giderlerinin tamamını sosyal destek kartında kullanacağız. Gıda Bankası personelimizi mağazacılık anlamında geri çekeceğiz ve Refakatçi Misafirhanesi'nde görevlendireceğiz. Dört başı mamur bir iş oldu. ÇESOB, Vakıfbank, Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ve diğer tüm emeğe geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sözlerimi Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi'nin iki gün önce sosyal medyada paylaştığı alıntı bir sözle noktalayacağım. 'Bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem, ya da küçük bir kuşu yuvasına koyabilirsem, bir yaşamda acıyı alabilirsem, ya da hafifletebilirsem boşuna yaşamış olmayacağım.'
İşte biz de aynı düşünüyoruz. Bir kişinin bile acısına merhem olabildiysek ne mutlu bize. Fakirin grubanın derdine çare olabilmek ne güzel."

‘ESNAF DOSTU BAŞKAN’ DEDİ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'a esnaf dostu yönetici olarak teşekkür eden Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, "Sayın başkanımız göreve geldiği andan itibaren esnaf dostu uygulamalar yaptı. Samimiyetine inandık. Küçük esnafımza  kira yardımı dahil, maddi ve manevi her türlü desteği sağladınız Sosyal Destek Kartı noktası olan esnafımız zincir marketlerin fiyatlarının altında ürün satacak. Sosyal Destek Kartı bizim için esnaf destek kartı oldu.”dedi.

Programın sonunda Vakıfbank ve Çorum Belediyesi arasında Sosyal Destek Kartı protokolü imzalandı.

Son Güncelleme: 29.01.2021 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-01-27 17:33:14

Güzel bir düşünce esnafa faydalı belediyeye faydalı vatandaşa faydalı ancak kartlar el altından nakite çevrilirse amacı dışına çıkabilir veya esnaf başka ürün gösterip tütün ürünü verebilir vs.

Avatar
öpözçorumlu 2021-01-27 17:06:04

AŞGIN bu sosyal belediyecilik işlerini iyi yapıyor. yiğidi öldür hakkını yeme demişler

Avatar
Gerçek çorumlu heri 2021-01-27 22:05:40

Küçük esnafa sadece ufak bi umut!!!! Bu destekler yerine bir kaç ulusal büyük marketlerin ruhsatlarını iptal etse,yeni ruhsatlar vermezse daha iyi olmaz mı?Güneş gross"u da şehrin içine tıktılar yetmezmiş gibi, daha birkaç yere daha açılacakmış.Yeni açılan yerın yakınındaki esnaflara bi sorun araştırın ciroları ne kadar düştü,ne kadar satış yapabiliyorlar! Bu sadece bakkal market de değil,manavı var kuruyemişçisi var kasabı var. Bu kart sadece esnafın kapanmasını bir kaç ay geciktirir.

Avatar
recep 2021-01-28 13:41:19

çok mantıksız. belediye kendi dağıtırken 10 liraya mal ettiği ürünü şimdi aracıların karıyla 15 liraya alacak vatandaş. eskiden vatandaş belediyenin yardım bütçesiyle 10 kalem malzeme alırken şimdi 7 kalem malzeme alabilecek. bi de üstüne mahallesindeki esnafa, komşusuna afişe olacak. bunla da kalmayacak bankaya hazır müşteri kazandırmış olacak. düzgün bi yönetim olsa bankayla anlaşma yapar, senden şu kadar kişiye hesap açtıracağım, o kişilerin hesabına şu kadar para yükle, harcamasına şu kadar puan ver gibi. ama bunların aklına gelmez, gelse de beceremez.