Çorum’da ‘yeşil flaş’ kalkıyor

Türkiye genelinde alınan kararla kavşaklarda yeşil flaş uygulaması sona eriyor. Çorum Belediyesi çevre yolunda ilk etapta uygulamayı sona erdirdi.

10 Ekim 2019 Perşembe 16:30
Çorum’da ‘yeşil flaş’ kalkıyor

Türkiye genelinde alınan kararla kavşaklarda yeşil flaş uygulaması sona erdi.

Çorum Belediyesi’nden yapılan açıklamada, özellikle çevre yolu üzerinde bulunan kavşaklarda sürücülere kırmızı ışık hazırlığı için yanıp sönen yeşil flaş uygulaması sona erdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, bazı kavşaklarda yeşil flaş uygulamasının sona erdiğinaç açıkladı. Öncelikli olarak çevre yolunda bulunan sinyalizasyonlarda uygulamanın kaldırıldığını ifade eden Lemzi Çöplü, şöyle dedi,“Sinyalizasyon sistemleri ile kontrol edilen kavşaklarda, araçlara yeşil yanan sürenin sonunda, kırmızı ışığın yaklaştığını anlaması için sürücülerin uyarılması amaçlı uygulanan yeşil ışığın flaş yaparak (yanıp sönerek) sonlandığı uygulamaya, trafikteki hızın yüksek olduğu öncelikli olarak çevre yollarında son verilme kararı alınmıştır. Yüksek hızda seyreden araçların yeşil flaşı gördüğü zaman hızını azaltarak trafikteki durumunu kontrol etmesi gerekirken, bazı sürücülerin yeşil flaşta hızlarını artırarak kırmızı ışıkta geçtiği veya son anda durmaya çalışarak kazalara neden olduğu kaza raporu, inceleme ve gözlem sonucu yapılan istatistik çalışmaları ile tespit edilmiştir. Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz gerekli teknik çalışmaları yaptıktan sonra çevre yolunda mevcut dokuz adet kavşaktaki yeşil flaş uygulaması sonlandırmıştır. Kavşaklardaki sinyal lambalarında ışık sıralamaları yeşil sarı ve kırmızı sırası ile çalışacaktır. Çorum Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ülkemizdeki tüm çevre yollarında uygulamaya geçilen bu değişikliğe dikkat etmelerini ve mevcut trafik kurallarına uymalarını beklemekteyiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay Bilen.! 2019-10-10 16:44:12

Kırmızı ışık süreleri çok uzun! Yeşil ışık süreleri kısa!
Samsun gibi bizden daha büyük şehirlerde araç çok olmasına rağmen
durum tam tersi oralarda süreler daha makul.
Çorum'da araç kullanmak çok güç insanımız yolda yürümeyi bilmeyen insanlar Trafikte fink atıyor. Olur olmaz yerde parkmı dersin
(Dörtlüleri yakınca bütün iş bitiyor ışığı yak Çorumu dolan gel oşekil yani)
yolu ortalayarak gitmekmi dersin ne dersen var yani sanki birtek onlar var Trafikte!

Avatar
Ahmet 2019-10-10 21:54:47

Trafik ışıklarına ihlal kamerası takın. Medenileşemeyen insanları kurallara uydurmanın en etkili yöntemi.

Avatar
??? 2019-10-11 08:45:50

Faydalı olan ne varsa kaldırın