Çorum’da Zafer coşkusu

Çorum’da 30 Ağustos Zafer bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Çorum’da da çeşitli törenlerle kutlandı.

30 Ağustos 2021 Pazartesi 15:12
Çorum’da Zafer coşkusu

Çorum’da 30 Ağustos Zafer bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Çorum’da da çeşitli törenlerle kutlandı. Kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Çorum Belediyesi’nin anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından etkinlikler Gazi Caddesi’nde bulunan Kadeş Barış Meydanı’nda devam etti. Burada dereceye giren sporculara ödülleri verilirken, halk oyunları gösteri törene renk kattı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Garnizon Komutanlığı adına Personel Kıdemli Yüzbaşı Uğur Özcan tarafından yapıldı. Özcan, yaptığı konuşmada şöyle dedi: ”Türk Milleti tarih sahnesinde var olduğundan beri onu yok etmek isteyen mağlup etmek isteyen güçler her daim gelmiştir. Ancak her seferinde Türk Milleti’nin sinesinde beslediği kahraman evlatları bu hain emellere dur demesini bilmiştir.30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zafer ile bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Bu Zafer tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun ve şahlanışının tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır. Tarihçiler Büyük Taaarruz için şu ifadeleri kullanmışlardır, Türkler Mohaç Meydan Muharebesi’nden yüzyıllar sonra yine parlak bir iman muharebesi kazandılar. Bu muharebelerde Türk Ordusu çok kısa bir sürede kendisinden üstün düşman kuvvetlerinin büyük bir bölümünü imha ve esir etmiştir. Ağustos ayında gerçekleşen bu iki zaferden 1526’daki Mohaç Meydan Muharebesi Avrupa Tarihine geçti. 1922 Dumlupınardaki Başkomutanlık Meydan Muharebesi ise bu toprakların Türk’ün anavatanı olduğunu tüm dünyaya tekrar tescil ve kabul ettirmiştir."dedi.

Törene Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Personel Kıdemli Albay Ferhan Işık, Belediye Başkan Vekili Lemzi Çöplü, Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Hitit Üniversitesi Rektörü Dr. Ali Osman Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Deva Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, gaziler, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar geçiş töreniyle sona erdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.