Çorum’la ilgili flaş gelişme!

Aralarında Çorum'un da yer aldığı 51 ilde uygulanacak Bütünşehirler tasarısının şimdilik rafa kaldırıldığı belirtildi.

26 Şubat 2018 Pazartesi 12:03
Çorum’la ilgili flaş gelişme!

Hükümetin yeni büyükşehirler yasasının ardından alt yapı hazırlıklarına başladığı Bütünşehirler tasarısını şimdilik rafa kaldırdığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, aralarında Çorum’un da yer aldığı ve belirlenen bazı kriterlere uyan çok sayıda il ‘Bütünşehir’ olacaktı.

Bütünşehir uygulamasına geçilecek illerde belde belediyeleri ve köy muhtarlıkları kalkacak. Köyler mahalleye dönüştürülecek. İlçe belediyelerinin imar yetkileri ile itfaiye ve zabıta hizmetleri büyük şehire devrolacaktı.

Yerel yönetimlerde köklü bir değişikliği öngören tasarının şimdilik rafa kaldırıldığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 26.02.2018 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 2018-02-26 12:32:35

Bütün şehir olmak değil çorum rafa kaldırılmış bir şehir degilmi ki zaten bu siyasilerle çorum kıyıda köşede ezilmiş bir şehir haline geldi ne yazıkki ne yapalım bu siyasileri de halk seçti ve seçmeye de devam edecek gibi görünüyor sonumuz hayır olur ins

Avatar
Çorum 2018-03-05 10:37:34

Bütünleşir olunca havaanı da yapılacak mı

banner165