Çorumlu ‘EVET’ derse olacak

Gazi Caddesi’nde trafiğin tek yön olması fikri tartışmaya açıldı.

04 Ekim 2018 Perşembe 16:23
Çorumlu ‘EVET’ derse olacak

Belediye Başkanı Zeki Gül, Gazi Caddesi’nde trafiğin tek yön olması fikrini gündeme taşıdı. Çorum’da şehir içi trafiğin önemli bir problem olmasına karşın yapılan yeni yollar, otopark projelerini devreye aldıklarını belirten Gül, her geçen yıl araç sayısının da arttığına dikkat çekti.

Gazi Caddesi’nde trafiğin tek yön olması görüşünü ortaya atan Gül, bu konuda kamu ve sivil toplum kuruluşları ile Çorumlu’nun görüşlerini alacaklarını kaydetti.

Çorum Belediyesi’nin Gazi Caddesi’nin tek yönlü trafiğe açılması yönünde Çorumlu’dan ‘evet’ kararı çıkması halinde uygulamaya geçilmesi için gerekli alt yapı hazırlıklarının da yapıldığı öğrenildi.

GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALAR

Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Meclisi’nde gündemde yer alan kahve tartışmaları, Ankara ziyareti ve trafik problemine dikkat çekti.

BAKAN’A HANGİ TALEPLER İLETİLDİ?

Kültür ve Turizm Bakanı’nı Çorum’a davet ettiğini belirten Gül, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçeleri açıklamasının ardından stadyum ve spor salonunun Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmesi ve Belediyenin bu hususta ki harcamalarının Bakanlıkça karşılanması yönünde girişimlerimize devam ettik.” dedi.

Gül Milletvekilleri ve hemşehrimiz Feyzullah Kıyıklık’ın katkılarıyla söz konusu taleplerin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da aktarıldığını ve takip edileceği sözü alındığını  kaydetti. Gül’ün verdiği bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanı ile yapılan görüşmede, Amasya ve Tokat destinasyonuna Çorum’un alınması, arastanın sağlıklaştırma projesi, eski kışla alanına kültür kompleksi için destek istediklerini sözlerine ekledi.

DEDİKODU VE İFTİRA

Sosyal doku anketi ve kahve tartışmalarına da değinen  Gül, bazı odakların ortaya attıkları iddiaları dedikodu ve iftira olarak yorumladı. Bilhassa seçim öncesi siyasi hesaplaşmalarla iftiralar atıldığını savundu.

Son Güncelleme: 04.10.2018 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2018-10-04 18:32:51

Raylı sistem de düşünülmelidir.tek yön araç gidiş geliş tramvay ha tramvay elektrik üstten değilde MEVLANA DAKİ GİBİ BATARYALI OLABİLİYOR. Elektrik telleri kullanılmadan gazi caddesinden geçebilir. DÜŞÜNÜLMELİDİR TARTIŞILMALI İNCELENMELİDİR.
Örnek proje yapılmalıdır

Avatar
Tuncer Kılıç 2018-10-04 19:30:56

Gazi caddesi bence de tek yönlü olmalı, nostljik bir tramway hattı da eklenirse ring şeklinde daha da güzel olur

Misafir Avatar
S 2018-10-05 12:06:18 @Tuncer Kılıç

TRAMWAY NE ÇALIŞTIRACAK KENDİNİ KURTARMAZ

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vedat 2018-10-05 16:20:33

Gazi Caddesini Tek yön yapınca sağ ve sola araç park etmek daha fazla olsun diye mi yapılacak Başka işleri yok

Avatar
a1 2018-10-05 11:38:19

Bir yolda yapılacak yön değişikliği ancak bulunduğu bölgede gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanması ile mümkündür. Yani teknik bir konudur anketle olacak kadar basit değildir. Şahsi kanaatim bölgede otopark alanları, yer altı otoparkı(yeni kent meydanı altı) yeterli sayıda tespit edilerek gazi cad, albayrak ve ılıca caddelerinde yol boyu araç parkının kaldırılarak, yaya kaldırımlarının yoldan bir araç geçecek şekilde genişletilmesi,genişletilen kaldırımlarda farklı renkle işaretlenmiş bisiklet yollarının ve bisiklet park yerlerinin oluşturulması, ve bu sayede cad yaya ulaşımı açısından kalitesinin artması hem de halkın bisiklete teşvik edilmesi sağlanacaktır.

Avatar
ÇORUM 2018-10-05 12:08:33

BAŞKAN İŞİN GÜCÜN YOK MU O ZAMAN ORTAYA NEDEN ÇALI DİKTİNİZ GÜNDEM DOLDURMAKTAN BAŞKA BİŞEY DEĞİL
İŞ OLSUN TORBA DOLSUN ZEKİ GÜL BAŞKAN OLSUN BUNLARI YAPMANIZA GEREK YOK BEN OYUMU YİNE DE SİZE VERECEM

Avatar
Muzo 2018-10-05 12:28:24

Oy için kahve de dağıtirlar leblebi de

Avatar
Düşünen Adam 2018-10-05 12:32:16

Yahu hala yol peşindesiniz her yer yıkıldı döküldü toz duman oldu.
Artık düşünmüyor değilim bu yol çalışmaları bu harcama ücretleri ile farklı bir yere mi para transferi yapılıyor. Birileri mi zengin oluyor???
Önce bir Havalimanı yapın Çorum'a güya Hitit uygarlığının Merkezi Çorum da hala bir Havalimanı yok Güya Çorum Büyükşehir olacak hangi ulaşım sistemi ile ????

Avatar
hasan 2018-10-06 13:24:17

ağa halka soracaksınız siz neye varsınız.proje çuvallayınca atın halkın üstüne.ohh mis.