Çorumlular Tahtakale Hanı’nda

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiraladığı tarihi Tahtakale Hanı'nı...

30 Ocak 2014 Perşembe 11:28
 Çorumlular Tahtakale Hanı’nda


Bursa Büyükşehir Belediyesi,Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiraladığı tarihi Tahtakale Hanı'nı restore edip, Bursa İl Dernekleri Federasyonu bünyesindeki 25 Anadolu derneğine ücretsiz tahsis etti. 


Bursa İl Dernekleri Federasyonu çatısı altında toplanan Adıyaman, Afyon, Antalya, Bitlis, Bayburt Çorum, Edirne, Kütahya Isparta Karabük, Malatya, Balıkesir, Elazığ, Niğde, Bingöl, Tokat Konya Yozgat, Zonguldak, Kırıkkale Muğla, Ordu, Nevşehir ve Manisa Anadolu dernekleri hizmet binasına kavuştu. Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Tahtakale Hanı'nı 10 yıllığına kiraladı. Hanı restore eden belediye, burasını derneklere ücretsiz tahsis etti. Dernekler Anadolu’yu Bursa’da buluşturacak.

Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun, “Bursa İl Dernekleri Federasyonu 6 ay önce kuruldu. Kuruluşumuzdan bu yana yerimiz yoktu. Bununla alakalı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’yi ziyaret ettik. Başkanımız bize yer tahsisi konusunda söz verdi ve verdiği sözü kısa sürede tuttu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün mülkiyetinde bulunan Tahtakale Hanı’nı kiralapıp restore ettirdi. Bu hanı federasyon çatısı altında faaliyet gösteren 25 derneğe ücretsiz tahsis etti" dedi. 

Toplam 13 odalı handa her odada ikişer derneğin faaliyet göstereceğini anlatan Dursun, "Bu binada bir araya gelen 25 dernekle birlikte hareket edeceğiz. Burada çeşitli faaliyetler yapacak, kültürümüzü tanıtacağız. Yöresel olarak ürettiğimiz ürünleri bu binada sergileyeceğiz. Bu bina küçük bir Türkiye’yi yansıtacak. Bize tahsis edilen bina 400 metre kare alan üzerine kurulu. Handa 13 oda bulunuyor. 13 odanın bir tanesi federasyon başkanlığına ait olacak, ikişer dernek bir odayı kullanacak” diye konuştu.







İHA

Son Güncelleme: 30.01.2014 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165