Çorum’u ağlatan TIR

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl etkinlikleri dolayısıyla Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü...

13 Aralık 2014 Cumartesi 16:37
 Çorum’u ağlatan TIR


Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl etkinlikleri dolayısıyla Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından desteklenen program kapsamında 'Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi', TIR'ı Çorum'a geldi. TIR'ı gezen Çorumlular duygu dolu anlar yaşayıp gözyaşlarına hakim olamadı.


Çanakkale Zaferi'ni izlerini yansıtan fotoğraf, balmumu heykeller ve savaşta kullanılan malzemelerin yer aldığı 'Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi' ilgi gördü. Çorumlular'ın yoğun ilgi gösterdiği TIR, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Bazı kişiler gözyaşlarına hakim olamadı. Müzeyi gezerken gözyaşlarını tutamayan Bekir Çetin, "İnsanın yürekleri dağlanıyor. Bu çalışma bence çok güzel olmuş. Üzülememek elde değil. Bilinçli olmamız lazım. Nesillerin yetişmesinde Türk analarına çok büyük sorumluluk düşüyor" dedi.


Hanım Tahtacı ise, "Burası geçmişimizi, dedelerimizi hatırlattı. Bizim ailedenÇanakkale'de 3 şehidimiz var. Dayanmak çok zor. Anlatılacak gibi değil. Davaları vatan davasıydı. Bu ülkeyi bu hale getirebilmek için, yaşamamız ve özgürce nefes alabilmemiz için onlar nefeslerini verdiler. Bunları düşünerek herkes vatana sahip çıksın" diye konuştu


DHA-Yusuf Çınar




Son Güncelleme: 13.12.2014 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165