Çorum’u örnek gösterdi

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Çorum-Kırıkkale güzergahını örnek gösterip Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne (KGYS) ihtiyaç olduğunu söyledi.

06 Kasım 2020 Cuma 23:21
Çorum’u örnek gösterdi

Samsun'un Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum’un hızla büyüyen ve hareketli bir nüfusa sahip olduğunu belirterek ilçede kazaların azaltılması için Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne (KGYS) ihtiyaç olduğunu söyledi.
Deveci, Çorum’u örnek göstererek, şöyle dedi; "Size başka rakamlar da vereyim. 2010 yılında Ankara’da içinde EDS bulunan kent güvenliği sistemi kurulunca ölümlü trafik kazalarında yüzde 30 azalma olmuş. Çorum, Kırıkkale hattında yüzde 30 azalma var, Edirne’de tamamen son bulmuş, otoyollarda yüzde 30-35 azalmış. Çok uzağa gitmeyelim, Baruthane’de her sabah virajı alamamış, refüje çıkmış kamyonları, tırları görüyorduk. Oraya radar kurulunca orada hiçbir kazaya şahit olmadık. Şimdi böyle bir radar uygulaması olduğunda emniyet güçleri bunları tuzak yerlere kuruyor. Bu kent, bu tür bir güvenlik sistemi içine alınırsa her noktada sistemin uygulandığına ilişkin uyarı levhaları olacak. İnsanlar bunları görüp sürüşlerini buna göre düzenleyecekler. Önümüzde komple bir proje var ve paydaşı da İçişleri Bakanlığı. Büyükşehir’in de böyle bir çalışması var ama daha çok ana arterlere ilişkin bir çalışma. Kentin içerisine yönelik bir çalışması yok. Büyükşehir’in çalışması da doğru, onu da destekliyoruz. Bu bizim yaptığımız da doğru bir şey. Atakum, hareket bağlamında Samsun’un Canik ya da Tekkeköy gibi kentlerinden daha farklı düşünülmesi gerekiyor. Bu anlamda Atakum’un sorunlar yaşadığı herkes tarafından biliniyor. Bu sorunlar bizim de önümüzde olduğu için böyle bir çözüm önerisini meclisin önüne getirmiş bulunuyoruz.”

Son Güncelleme: 07.11.2020 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.