Çorum’un birikimi zengin

İl Genel Meclisi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Osmancık...

09 Ekim 2014 Perşembe 17:30
 Çorum’un birikimi zengin


İl Genel Meclisi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Osmancık AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Şener de daha sonra Çorum halk ozanları, şairlerine ilişkin komisyon raporunu sundu. Çorum’un ozan ve şair açısından oldukça zengin birikimi bulunduğunu belirten Şener, Aşık Gülabi, Aşık Hüseyin Çırakman, Aşık Şekip Şahadoğru gibi isimlerin ülke çapında tanındığını hatırlattı. Şener, İl Kültür Müdürlüğü’nün 2008 yılında Çorum Halk Şiirleri Antolojisi isimli kitap yayımlayarak bu kitapda 280 şair ve ozanı bir araya topladığını dile getirdiği konuşmasında, şu detayları aktardı: “Yine İl Kültür Müdürlüğümüz 2014  yılında “Sözden Dizeye Çorum Şiiri” adlı detaylı bir çalışma yaparak 114 şair ve ozanı bir kitapta bir araya getirmiştir. Kitabı yayına Doç. Dr. Atiye Nazlı Hanım hazırlamıştır.”


Çorum’da Anadolu Halk Ozanları Derneği bulunduğunu, ancak bu derneğin fizikî anlamda yetersiz kaldığına dikkat çeken Şener, ozanların sanatlarını icra edebilmeleri için uygun bir yere ihtiyaçları olduğunu  ve maddi destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Şener, Çorum’da 30 kişiye Sanatçı Belgesi verildiğini bildirirken, İl Kültür Müdürlüğü’nce kasım ayının son haftasında Hitit Üniversitesi ile birlikte Aşıklar Şöleni düzenleneceğini sözlerine ekledi.




Son Güncelleme: 09.10.2014 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.