Çorum’un yöresel ürünleri

Haber7.com Türkiye’nin Lezzetleri’ni sıraladı. 81 ilin meşhur olan ürünlerinin tanıtıldığı fotoğraflı haberde, Çorum’un da bazı yöresel ürünleri yer aldı.

11 Şubat 2016 Perşembe 16:07
 Çorum’un yöresel ürünleri


Haber7.com Türkiye’nin Lezzetleri’ni sıraladı.  81 ilin meşhur olan ürünlerinin tanıtıldığı fotoğraflı haberde,  Çorum’un da bazı yöresel ürünleri yer aldı.


İşte o haber: “Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından oldukça zengindir. İlin özgün yemekleri arasında  Mayalı , (Saç Mayalısı, Tava Mayalısı) , Yanıç , Cızlak , Kömbe, Oğmaç, Hingal, Haşhaşlı Çörek, Borhani (Hamurlu, Yumurtalı, Mantarlı) Helise, Çullama, Madımak, Tirit , İskilip Dolması , Keşkek, Kara Çuval Helvası, Hedik, Teltel, Has Baklava sayılabilir. Katipler Konağı ve Veli Paşa Konağında yöresel yemekleri tatmak mümkündür. -KEŞKEK -İSKİLİP DOLMASI -MANTI -Kuru Mantı -ÇATAL AŞI -ÇORUM BAKLAVASI (GÜL BURMA) –LEBLEBİ”





Son Güncelleme: 11.02.2016 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165