ÇRT’ye şantaj cezası

Çorum Radyo Televizyonu (ÇRT) sahibi Halil İbrahim Söylemez’nin, televizyonunu tehdit ve şantaj aracı...

24 Aralık 2014 Çarşamba 17:14
 ÇRT’ye şantaj cezası


Çorum Radyo Televizyonu (ÇRT) sahibi Halil İbrahim Söylemez’nin, televizyonunu tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak iddiasıyla açılan davada 10 ay hapis cezası aldığı bildirildi.


Konuya ilişkin Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kanal 19 televizyonunda yaptığı bir programda ÇRT’nin ve sahibi Halil İbrahim Söylemez’in Çorum Belediyesi aleyhinde iftira kampanyası yürüterek tehdit ve şantaj yaparak para sızdırmaya çalışmak iddiasıyla Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na 3 yıl istemli dava açmıştı.


2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması dün yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Kanal 19 televizyonunda yaptığı açıklamaları ihbar kabul eden Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca re’sen açılan kamu davasında ÇRT sahibi Halil İbrahim Söylemez 10 ay hapis cezası aldı.


Bu karar ile birlikte özellikle son bir yıldan beri sürekli olarak Çorum Belediyesi ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü aleyhine yapılan haberlerin gerçekliğinin olmadığı, yapılan haberlerin iftira niteliğinde olduğu da Türk yargısı tarafından kanıtlanmış oldu.


Çorum Belediyesi olarak özellikle 2009 yılından beri yaptığımız çalışmaları Çorum kamuoyu ile birlikte şehir dışında yaşayan hemşehrilerimiz takdir etmektedir. Amacı Çorum’u daha da yaşanılabilir bir kent haline getirmek olan Çorum Belediyesi’nin çalışmalarını yaptığı taraflı ve şantaj içerikli yayınlarla gölgelemek isteyenler bundan sonra da amaçlarına erişemeyeceklerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”




Son Güncelleme: 24.12.2014 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar Hoşgör 2014-12-24 17:23:23

bakıyorum da bu ara ak parti hükümetine ve belediyesine yönelik yapılan çirkin şeyler kimsenin yanına kalmıyor. #edenbulur

Avatar
Halil İbrahim Söylemez 2014-12-24 21:58:44

bugünkü hukuk sistemi içinde yapılan yargılamalarda eski dört bakanı suçsuz bulan, adalet dağıtan anlayış beni suçlu bulduysa; irtikap, ihaleye fesat karıştırma suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılanan belediye başkanı beraat etmiş, sadece tüm gerçekleriyle bunu haber yaptığımız için uğradığım iftiradan ceza veriliyor ise ben ve benim gibi şerefli, namuslu insanlar bu kararı önemsemiyoruz.
belediye başkanı çoruma belediye başkan adayı olarak geldiğinde kimilerine göre 1.5 trilyon kimine göre 3 trilyon hacizli borcu var denilmekteydi. bunu kendisi de yalanlamadı. bu borcunu nasıl ödedin, çorumspor adına ne kadar para topladın, bunun ne kadarını çorumspora verdin ?” diyenlere cevap veremedi. şimdi mahkemenin hakkımda verdiği karar ile yukarıdaki soruların cevabı verilmiş mi oldu ? halkın kafasındaki soruların cevabını veremeyenler attıkları iftiraların altında kalır.
bizden söylemesi
takdir siz değerli kadirşinas halkımızındır.

çorum radyo televizyonu aş yönetim kurulu başkanı

Avatar
ÇORUMLU GAZETECİ 2014-12-24 22:05:04

yargı doğru bir karar vermiş.ben arada sırada çrt yi izliyorum bakıyorum ak parti adına veya çorum belediyesi adına ne kadar olumlu ve güzel şeyler varsa adamlar bunu ört bas edip yayınlamamaya çalışıyor va ayrıca çorumda belediye veya ak partiyle ilgisi olmayan bir olayda çrt ye göre suçlu hazır, çorum belediyesi veya ak partidir...bence yanlış ee chp ve mhp nin basın sözcüsü olupda bu kadar taraflı bir yayın yaptığını resmen ortaya açık ederse kanunda dur bakalım sen nasıl bir basın kuruluşusun nedir bu kadar taraflı yayıncılık diyerek çrt nin kulağını bükmüş olmakta her zaman haklıdır

Avatar
yokheri 2014-12-25 11:12:48

halil ibrahim bey; bu halk ağzında gezen dedikodularla ne zamana kadar kendinizi haklı göstermeye çalışacaksınız madem bunlar gerçekti neden mahkemede delilleri ile ispatlayamadınız yada ispatladınızda ona rağmenmi ceza verildi size. yada bu kocakarı dedikodularından öteye geçmeyen iddialarınızın delilleri elinizde varsa buyrun elinizde kanal var yayınlayın da bizde halk olarak tamam bu adam haklıymış diyelim en azından kamu vicdanında kendinizi aklayın. evet buyrun meydan sizin

Avatar
fatih 2014-12-27 12:22:32

Yargi bile adamlarin ellerinde.dogru soyleyen yanar hesabi :))

Avatar
Gurbetçi19 @yokheri 2014-12-29 00:10:23

gerizekalı herif mahkemede olan bitenden haberin olmadan neden böyle bir yorum yapıyorsun? zaten adam açıklamasında başkanın açıklamasıyla işlem yapıldı diyor. kalmış kı adam ağır cezada yargılanmış savcının birisi suçlu bulmuş diğeri aklamış ses kayıtları ortaya çıkmış sen daha neyin delillerinden bahsediyorsun? çorum'da 10 kişiye sorsan 9 kişi zaten muzonun hırsız olduğunu biliyor. biraz yalamayı bırakında gerçekçi olun. basın özgürlüğünü istemeyen bir hükümet varken hala nasıl savunabılıyorsunuz bu adamları?