Cumhurbaşkanı ne zaman gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum ziyaretine dair haberler AK Parti ve bir grup medya arasında tartışma konusu oldu.

28 Şubat 2017 Salı 14:03
Cumhurbaşkanı ne zaman gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum ziyaretine dair haberler AK Parti ve bir grup medya arasında tartışma konusu oldu.

YEREL BİR GAZETE 2016 SONUNDA GELECEK DEDİ

Hatırlanacağı üzere,  yerel bir gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 Ekim ayında Çorum’u ziyaret ederek kamu ve özel sektöre ait yatırımların toplu açılışını yapacağını duyurdu. 


ZİYARET GERÇEKLEŞMEDİ

Aynı gazete söz konusu tarih gelip çattığında Erdoğan’ın ziyaretinin Kasım ayına ertelendiği bilgisini verdi. Kasım ayında da beklenen ziyaret programının netlik kazanmadığı anlaşıldı. 


VALİ AÇIKLAMA YAPTI


Tam da o günlerde Vali Necmeddin Kılıç, kendisine yapılan bir ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum program tarihinin kesinleşmediğini açıkladı. Mevzu 2017’ye devretti.


İLK DUYURAN CEYLAN OLDU


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum’u ziyaret programına dahil ettiğini ilk duyuran isim AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan oldu. Ceylan, 17 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan haberinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden arandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’u ziyaretini programına dahil ettiğini, en kısa sürede kente geleceğinin bildirildiğini açıkladı.


VALİ CEYLAN’I TEYİD ETTİ 


Milletvekili Ceylan’ın teyit eden bir diğer açıklama İl Koordinasyon Toplantısı’na başkanlık eden Vali Necmeddin Kılıç’tan geldi. 


25 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan haberde, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Vali Necmeddin Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’a gelebileceğinin iletildiğini bildirdi.


Vali Kılıç, Çorum’da 176 adet açılmayı bekleyen hizmet olduğunu, tutarının ise 1 milyar 49 milyon liraya tekabül ettiğini belirterek, “Elbette Cumhurbaşkanımızı Çorum’da görmek istiyoruz. Onun hayırlı elleriyle yapılmış ve açılmayı bekleyen tüm eserlerimizi Cumhurbaşkanımızı beklemesi tüm Çorum’un ortak görüşüdür. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi’nden bize verilen bilgide, cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyareti ihtimal dahilinde olduğu bildirildi. Bununla ilgili bize bir ön bilgi verildi ve hazırlıklara başladık. Bu kesin değil, ihtimali bir bilgidir” diye konuştu.


EN SON BİLGİ KARADAĞ’DAN


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum ziyareti ile ilgili en son ve kesin bilgiyi AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ verdi.


27 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan haberde, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çorum ziyaretini konuştuğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız ile Çorum ziyaretini konuşma fırsatımız oldu. Ziyaret tarihi yakında netleşiyor” dedi. 


Karadağ, daha sonra yaptığı açıklamalarda Erdoğan’ın referandumdan önce Çorum’a kesin olarak geleceğini deklare etti.


HAKİMİYET TARİH VERDİ


Tarihler 27 Şubat’ı gösterirken Hakimiyet Gazetesi sürmanşetten ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Nisan’da Çorum’a geliyor’ haberini paylaştı.


KARADAĞ AÇIKLAMA YAPTI


Aynı gün AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, yazılı bir açıklama yaparak, Erdoğan’ın Çorum ziyaretinin gerçekleşmesi için yaptıkları çalışmaları özetledi. Karadağ, açıklamasının detayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 Nisan olan Çorum ziyaret tarihinin taslak olduğunu, henüz netlik kazanmadığını, bu konuda kendilerine ve Çorum Valiliği’ne henüz bir bildirimde bulunulmadığını ifade etti.


KARADAĞ'A CEVAP GECİKMEDİ


Karadağ’ın açıklamalarına cevap gecikmedi.


Hakimiyet Gazetesi’nde bugün Yazı İşleri Müdürü Erol Taşkan imzalı yeni bir haber yayınlandı.


‘İlk Hakimiyet duyurdu’ başlığında verilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum programının 12 Nisan olduğunu kamuoyuna ilk olarak Hakimiyet’in duyurduğu hatırlatılarak, isim verilmeden AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ eleştirildi.


Taşkan eleştirel haberinde, “Ankara kaynaklarına dayanarak hazırladığımız haberimizi tekzib edercesine bir yaklaşım içine girilmesini ve okurlarımızın aklında şüphe oluşturulmaya çalışılmasını ise etik bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.


TARTIŞMAYA ÇORUM HABER DE KATILDI


Tartışmalara bir diğer yerel gazete Çorum Haber de katıldı. Gazete bugün yayınlanan ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Nisan’da Çorum’da başlıklı haberinde şu bilgilere yer verdi; “Hakimiyet refikimizin A.A. kaynaklarına dayandırarak verdiği haber, Ak Parti kulislerini dalgalandırdı.

Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Nisan’da Çorum’a gelecekti. Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Çorum’a ısrarla davet ettiklerini, 12 Nisan tarihinin de taslak olarak geçtiğini, ancak netleştiğine ilişkin bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Telefonla görüştüğümüz Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, Külliye’de ilgililerle yaptığı görüşmelerden sonra, 12 Nisan tarihinin netleştiğini Çorum Haber aracılığı ile Çorum kamuoyuna duyurdu.”

Son Güncelleme: 28.02.2017 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165