Cumhurbaşkanı TÜMSİAD iftarına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla TÜMSİAD Genel Merkez iftarına Çorum Şube Başkan yöneticileri katıldı.

27 Haziran 2016 Pazartesi 11:22
Cumhurbaşkanı TÜMSİAD iftarına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla TÜMSİAD Genel Merkez  iftarına
  Çorum Şube Başkan yöneticileri katıldı.

Tüm Sanayici İş Adamları Derneğince (TÜMSİAD) Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen iftara katılan Erdoğan, herkesin ramazanını, Kadir gecesini ve bayramını kutladı, şehitlere Allah’tan rahmet gazilere de şifa diledi.

İftara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ,TÜMSİAD yurt  dışı dokuz Avrupa ülke  şubesi , temsilcilikler yurt içi  57 şube yöneticileri , iş adamları davetliler üyeleri ve  TÜMSİAD Çorum şube Başkan yöneticileri katıldı.    


Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, bedel ödenen bir alanın da ekonomi olduğunu vurgulayarak, ihracatta ve turizmde yaşanan daralmanın girişimcilere ve ülkeye bir maliyetinin bulunduğunu söyledi.


Bunun, üstesinden gelinmeyecek bir sıkıntı olmadığını dile getiren Erdoğan, esasen gizli, açık ekonomik saldırı başlatanların hedefinin Türkiye'ye diz çöktürmek olduğunu ifade etti.


Erdoğan, bunu başaramadıklarının altını çizerek, "Başaramayacaklar. Şimdi sıkıntıya düşen sektörlerimizi destekleyerek yeni kapılar açarak, yeni pazarlar bularak, yeni yöntemler geliştirerek, yaralarımızı sarma zamanıdır. Bu akşam TÜMSİAD ile konuşuyoruz. TÜMSİAD'ın işi ve görevi ne? Tamamıyla bu meslek alanlarında sanayide, ticarette varlığını ortaya çok daha farklı şekilde koymaktır. İhracatla ilgili ümit verici gelişmeler olduğunu biliyoruz. Turizm sezonluk bir sektör olduğu için bu dönemi bir parça kayıpla da atlatsak, önümüzdeki yıldan itibaren bu sektör kendini toparlayacaktır. Temel ekonomik veriler ülkemizin yeniden yükseliş trendine girdiğini gösteriyor. Allah, 'olur ki bir şey sizin için hayırlı iken siz onu hoş görmezsiniz, yine olur ki bir şey sizin için kötü iken siz onu seversiniz, Allah bilir, siz bilmezsiniz' buyuruyor. Mesele bu. Bu bakımdan yaşadığımız badireleri, kendi vatandaşlarıyla birlikte tüm mazlum ve mağdurların ümidi yeni Türkiye'nin doğuş sancıları olarak görüyorum." şeklinde konuştu.


"Türkiye, 4,8 büyüme oranıyla birinci çeyrekte bir numara oldu"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl birince çeyrekte Türkiye, AB üyesi ülkelerde en büyük oranı yakalayarak, 4,8 büyüme oranıyla birinci çeyrekte bir numara oldu." ifadesini kullandı.


"Her şeye rağmen bir numara. Her zaman ifade ediyorum, burada da tekrarlayayım. Bizim için asıl tehlike, bu hadiselere, bu gailelere kendimizi kaptırıp, 2023 hedefimizden ve 2053, 2071 vizyonumuzdan uzaklaşmak olacaktır. Biz bunlardan uzaklaşmayacağız." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:


OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NÜ AÇACAĞIZ


"Türkiye elbette terör örgütleriyle mücadele edecek, Suriye meselesini çözümü için çalışacak, her türlü ihanete ve husumete karşı hazırlıklı olacak. Ama aynı zamanda Türkiye büyük projelerini, alt yapı yatırımlarını, üst yapı yatırımlarını adım adım hayata geçirmeyi sürdürecek, yeni projelerle ilgili hazırlıklarını kesintisiz devam ettirecek. Ayın 30'unda inşallah Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını yapıyoruz. İstanbul'dan Osman Gazi Köprüsü'nü geçiyoruz ta Orhan Gazi'ye kadar 'non stop' gidiyoruz. Nereden nereye... Artık körfezi dolaşmak yok. Yemyeşil ormanların içinden gayet güzel bir seyir. Bitmedi, 26 Ağustos'ta inşallah bu defa Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. İnşallah bu yıl açılışlar yılı olacak. Temellerini attık, Rabbim şimdi de açılışlarını yapmayı nasip etti. Orada da inşallah yeni ihalelerle birlikte Kınalı'dan girilecek ta Akyazı'dan çıkılacak. Bu arada inşallah, yeni ihale de yapılıyor bu ihaleyle birlikte, 4 gidiş, 4 gelişin ortasından bir de hızlı trenin inşallah geçişini yapacağız. Bitmedi, 26 Aralık'ta da Boğazın altından Avrasya Tüneli'ni de çalıştırmaya başlayacağız. Marmaray, biliyorsunuz çalışıyordu. Şimdi biraz daha güneyinden artık araçlarımızla da geçeceğiz. Bakınız; 2013'ün 29 Ekim'inden bu güne Marmaray'dan kaç kişi geçti biliyor musunuz? 1 milyon 400 bin kişi geçti. İş bilenin, kılıç kuşananın. Olay bu."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yollarını kesmek isteyenlerin yarın ne durumda olacağını ancak Allah'ın bileceğini dile getirerek, 2 bin 200 yıllık devlet tecrübesinden, bin 400 yıllık medeniyetten, coğrafyadaki bin yıllık varlıktan aldıkları güçle yollarına devam edeceklerini vurguladı.


TÜMSİAD İLE YOL ARKADAŞLIĞIMIZ DEVAM EDECEK


TÜMSİAD ailesinin de bu yola baş koyduğunun altını çizen Erdoğan, "Bu güne kadar her mücadeleyi birlikte verdik. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yol arkadaşlığımıza devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.


İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı) Demokrasiye, milli iradeye saygıyı esas alan bir siyasi anlayışın mensupları olarak referandum sonuçlarının İngiliz halkı için hayırlı olmasını diliyorum. Tüm dünyayla birlikte biz de referandum sonucunun 'evet' olarak çıkmasını bekliyorduk ama sonuç bu şekilde tecelli etti. İngiliz halkının verdiği bu kararı İngiltere ve Avrupa Birliği için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyorum."


Biz Avrupa Birliğini önemsedik ve bu yolda bir gayret ortaya koyduk ama hep bizi oyaladınız. Beraber müzakere masasına oturduğumuz kişilerle maalesef bizi ayırt ettiniz. İşte son olarak göçmenler konusunda takındığı insani ve ahlaki olmayan yaklaşım, Avrupa Birliğinin tutarlılığını ciddi şekilde tartışmaya açmıştır. Avrupa'da yükselen ırkçı ve İslamofobik akımlar ile -kimse demesin Avrupa İslamofobik değil. Hayır, işte ben
söylüyorum- şu anda Türkiye'ye yapılan uygulama İslamofobiktir, onun için bizi almakta bunlar gecikiyorlar."

'İkircikli davranmayın' dedik, bunlarla bütün müzakerelerde hep şunu söylemişimdir. Alacaksanız, 'buyurun' deyin, almayacaksanız 'boşuna uğraşmayın, almayacağız sizi, bizi de yormayın, siz de yorulmayın' deyin. Ama hep aldattılar, dürüst davranmadılar. İşte şimdi buyurun İngiltere... Ne dedi? '3000 yılına kadar Türkiye giremez' dedi. Şimdi ne oldu? Hadi buyur bakalım, 3 gün bile dayanamadın bak..."


TRUMP'A TEPKİ


"İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, 'Böyle bir ayırım yapamazsınız' diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika'da olmasına adamın tahammülü yok. Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım."


Erdoğan katılımcılarla fotoğraf çektirdi, çocuklara hediyeler verdi. Salondaki katılımcılar Erdoğan'ın konuşmasını sıkça alkışlarla keserek sevgi gösterisinde bulundu.


TÜMSİAD GENEL BAŞKANI YAŞAR DOĞAN'IN KONUŞMASI


Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, "Yeni̇ anayasamız ve yeni̇ si̇stemi̇mi̇z i̇le değerleri̇nden aldığı i̇lhamla, yöneti̇mde hızlı karar alıp uygulayabi̇len, bürokrasi̇ni̇n hantallığının kırıldığı, dünyanın i̇lk 10 ekonomi̇si̇nde yeri̇ni̇ alan, bütün zengi̇nli̇kleri̇mi̇z ve farklılıklarımızla bi̇rli̇kte büyüyen bi̇r Türki̇ye, gül kokusuna hasret kalan dünyanın i̇hti̇yaç duyduğu bi̇r medeni̇yet hayali̇mi̇z var." dedi.


Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD iftarındaki konuşmasına, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerini anarak başladı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.


Türk iş dünyası olarak bireysel açıdan zengi̇nleşmek yerine mi̇lleti̇n ve Türkiye'nin gönül coğrafyasının zengi̇nleşmesi̇ni arzuladıklarını ifade eden Doğan, "Zenginleşmeden kastımız sadece maddi̇ zengi̇nleşme de deği̇l, kültürel, sosyal ve manevi̇ zengi̇nleşmeyi̇ de i̇çeren bi̇r zengi̇nleşme ve büyümedi̇r. Hepi̇mi̇z çok i̇yi̇ bi̇lmekteyi̇z ki̇ manevi̇ ve ahlaki̇ zengi̇nleşme olmadan maddi̇ refah artışının herhangi̇ bi̇r önemi̇ bulunmamaktadır. Asıl gayeni̇n önce kendi̇mi̇ze sonra i̇nsanlığın gönül dünyasına ve manevi̇yatına katkı sunabi̇lmek olduğunun farkındayız." diye konuştu.


Hi̇çbi̇r sorunun çözümsüz olmadığını belirten Doğan, "Allah'a hamdolsun ülke olarak son 14 yılda yapılanların neti̇cesi̇ olarak sorunlarımızı aşacak güce, tecrübeye ve bi̇ri̇ki̇me sahi̇bi̇z. İhti̇yacımız olan, i̇sti̇şare kültürünün gerekleri̇ni̇ hakkıyla yeri̇ne geti̇rebi̇lmekti̇r. İhti̇yacımız olan, kardeşli̇k hukukunun mesuli̇yeti̇ni̇ taşımaktır." değerlendirmesini yaptı.


Türkiye'deki siyaset dünyası, iş alemi ve diğer çevrelerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Doğan, şöyle devam etti:


"İhti̇yacımız olan bi̇rli̇kteli̇kti̇r. Bu çerçevede i̇nşallah yeni̇ anayasamız ve yeni̇ si̇stemi̇mi̇z i̇le değerleri̇nden aldığı i̇lhamla, yöneti̇mde hızlı karar alıp uygulayabi̇len, bürokrasi̇ni̇n hantallığının kırıldığı, dünyanın i̇lk 10 ekonomi̇si̇nde yeri̇ni̇ alan, bütün zengi̇nli̇kleri̇mi̇z ve farklılıklarımızla bi̇rli̇kte büyüyen bi̇r Türki̇ye, gül kokusuna hasret kalan dünyanın i̇hti̇yaç duyduğu bi̇r medeni̇yet hayali̇mi̇z var. Yeni̇ Türki̇ye'ni̇n kuruluşunda bu vatanın ve ümmeti̇n evlatları olarak üzeri̇mi̇ze düşen sorumluluğu yeri̇ne geti̇rme çabamız artarak devam edecekti̇r."dedi.


 

Son Güncelleme: 27.06.2016 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165