Cumhurbaşkanımızın haklılığı bir kez daha ortaya çıktı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik değerlendirmelerde bulundu.

24 Şubat 2022 Perşembe 16:14
Cumhurbaşkanımızın haklılığı bir kez daha ortaya çıktı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, bugün yaşananlar ve bölgemizdeki gelişmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Daha adil bir dünya mümkün.’ ifadesinin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu açıkladı.

Kavuncu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik değerlendirmelerde bulundu. İnsanların öldüğü hiçbir davanın haklı olamayacağını belirten Kavuncu, merhametin, vicdanın, hukukun, hakkaniyetin, umudun kaybolduğu bir dünya düzeninde insanlığında öleceğini hatırlattı.

Kavuncu, bugün yaşananlar ve bölgemizdeki gelişmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Daha adil bir dünya mümkün.’ ifadesinin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Bu gün maalesef bir tarafta emperyalist emeller, ekonomik çıkarlar uğruna canlı yayında an be an savaş kışkırtıcılığı yapan ABD ve ortakları, diğer tarafta Covid salgın sürecinin ardından yaşanan enerji krizini de fırsata dönüştürmek, doğalgaz vb. nedenlerle kendisiyle göbek bağı bulunan ülkeleri köşeye sıkıştırmak ve küresel emellerini gerçekleştirmek için Ukrayna’ya saldırma gafletinde bulunan Rusya elbirliği ile bütün dünyayı bir kez daha korkunç bir savaşın eşiğine getirmişlerdir. Maalesef bu savaşın başta Ukrayna halkına, Rusya’ya, bölge ülkelerine ve bütün dünyada ciddi etkileri olacaktır. Diğer taraftan, hiçbir savaşın, kavganın kesin galibi, kazananı yoktur. Belki biri az kaybeder, diğeri çok; sonuçta herkes kaybedecektir.

Merhametin, vicdanın, hukukun, hakkaniyetin, umudun kaybolduğu bir dünya düzeninde insanlık da ölecektir. İnsanların öldüğü hiç bir dava haklı değildir. Zulümlerin olduğu böyle bir düzenin kazananı olmayacaktır. Bu nedenle dünyanın ve insanlığın başına bela olan savaş, terör adına ne derseniz deyin zulüm canavarının her çeşidi, kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın reddedilmelidir.

Bugün yaşananlar ve bölgemizdeki gelişmeler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Daha adil bir dünya mümkün.' ifadesinin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu nedenle artık çözüm üretemeyen adaletsiz, hakkaniyetsiz küresel sistemin değişmesi gerekmektedir. Bu bir tercih değil, küresel bir zorunluluk, insanlığın kurtuluşunun yol haritasıdır.

Dünya bir an önce birlikte bu problemin çözümüne yönelik ciddi adımlar atmalı ve ateşkesi tesis etmelidir. Huzurun, mutluluğun, barışın hakim olduğu adil bir dünya düzeni kurmalıdır."

Son Güncelleme: 24.02.2022 19:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yağdanlık 2022-02-24 18:12:41

Yağ çekmek için fırsat arıyorlar resmen :)

Avatar
Çorum'lu 2022-02-24 18:09:27

Daha adil bir HÜKÜMET mümkün. Bölgesinin her alanda lideri ÇORUM, ancak yatırımlarda bölgesinde son SIRADA.HÜKÜMETİN ÇORUM için yatırımlarda gözlerini kapanması bunun en büyük örneğidir. Çorumun elinde ki YATIRIMLARI alıp komşu illere vermesi bunun en güzel örneğidir. HÜKÜMET ÇORUM'U CEZALANDIRIYOR. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. ANLAYANA.....

Avatar
osman dayı 2022-02-25 02:05:51

Din Kültürü öğretmeni dış politika uzmanı yok aslında yağ çekme uzmanı...Neyse seçime az kaldı kurtulacağız alayından....

Avatar
Erdal 2022-02-24 19:36:07

filistin işgali varmı var yıllarca böyle oldu
ancak bu kadar tepki varmı?
savaş her yönü ile istemeyiz