Daha fazla can yanmasın!

Çorum'da hastane önünde yaşanan üzücü kazalar yeniden tedbirleri gündeme getirdi.

26 Aralık 2019 Perşembe 13:56
Daha fazla can yanmasın!

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan trafik problemi, önceki gün yaşanan feci kaza sonrası yeniden gündemde.

PLANLAMA HATASIYLA BUGÜNLERE GELDİK

Geçmişte Çorum Belediyesi’nin yaptığı planlama hatası sonucu yaşanan sorunlar, bugün içinden çıkılamaz bir hâle büründü. Ankara Yolu ve çevresindeki imar yapılanması ile birlikte güzergahta trafik yoğunluğu had safhaya ulaştı. Bu durum üzücü kazaları beraberinde getirdi.

HASTANE ARKASINDAN GİRİŞ VERİLDİ

Hastanenin aktif olarak sağlık hizmeti sunmaya başlamasının ardından art arda yaşanan kazalar sonrası otopark alanları artırıldı, yeni yol ve kavşak düzenlemeleri yapılarak acil servis ve poliklinik girişleri arka taraftan verilmeye başlandı.

BATTI-ÇIKTI KAVŞAK

Hastane önü trafik kargaşasına kesin çözüm için battı-çıktı kavşak modeli tartışıldı. İktidarın temsilcileri Ulaştırma ve Habercilik Bakanı ile Karayolları Genel Müdürü’ne köprülü kavşak için ısrarlı girişimde bulundu. Maliyetin fazla olması nedeniyle başlangıçta karşı çıkılsa da, battı-çıktı kavşak yatırımı için sözler verildi. Söz konusu model hayata geçirildiğinde Ankara Yolu hastane güzergahında seyreden araçlar üstten geçiş yaparak alt yolu kullanmıyor. Hastane önünden şehir merkezine seyreden araçlar da Ankara Yolu trafiği ile kesişmiyor.

YAYA ÜST GEÇİDİ ÖNERİSİ

Diğer bir çözüm önerisi olarakta yaya üst geçidi teklif edildi. Üst geçit yapılması halinde yaşlılar ve engelliler için asansör olması gerektiğine dikkat çekildi. Yayaların üst geçidi kullanmama ihtimali de ayrı bir çekince tabi. Bu nedenle üst geçitlerin bir çok ilde yayalar tarafından kullanılmadığı, fonksiyonel olmadığı hatırlatılıyor.

EDS HAYATA GEÇİRİLMELİ

Konuya ilişkin yeni bir öneri daha geldi. Hastane önü Ankara Yolu güzergahında ilk etapta acil olarak öncü güvenlik olarak adlandırılan EDS’nin (elektronik Denetleme Sistemi) hayata geçirilmesi talep ediliyor. Ayrıca sinyalizasyonlara kamera sistemi yerleştirilerek ışık ihlallerinde ceza uygulanması gerektiği dile getiriliyor.

Özetle daha fazla can yanmadan, hastane kavşağında kazaların önüne geçmek için ne gerekiyorsa bir an önce yapılmalı.

Son Güncelleme: 28.12.2019 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne fayda 2019-12-26 18:14:16

Ne fayda ateş düştü canları yaktı. ALLAH'tan kimseye acı versin istenmez ancak şu vekillerin birine orada bir araç çarpsaydı ne olurdu. Hemen alt-üst geçit yapılmaz mıydı? yapılmaz denmiyorsa o zaman demek ki kimse adaletten bahsetmesin

Avatar
Hüseyin sucu 2019-12-26 22:18:40

Yaya geçidi yapıldığında yayalar kullanmazsa diye yazılmış o bölgeyi yüksek demir çitlerle çevir bakalım nasıl kullanmıyorlar zorda kaldıktan sonra başka geçiş vermedikten sonra mecbur herkes yaya geçidini kullanır bunlar bir takım bahaneler sadece

Avatar
hitit 2019-12-28 13:42:15

Yaşlı ve engellilerin de kullanabilmesi için Asansörlü bir üst geçit yapılmalı.