Dahi beyinlerde final zamanı

Dahi beyinler yarışması finali başladı, göç ve engelsiz atölye çalışması sona erdi, emlak vergisinde son günler, öğrenciler mutluluğu konuştular, hat ve tezhip sergisi, belediyeden haberler.

29 Mayıs 2018 Salı 14:15
Dahi beyinlerde final zamanı

Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 8. Dahi beyinler Akıl ve Zekâ Oyunlarının final müsabakası Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezinde başladı.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu katıldı.

Çorum Belediyesinin öğrenci dostu bir belediye olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan: “Bundan 10 yıl önce bir kültür merkezi ve gençlik merkezi yoktu. Bugün şehrin dört bir tarafında olmak üzere gençlik merkezlerimiz ve kültür merkezlerimiz var. Gençlik merkezlerimizi fonksiyonel olarak kullanıp şehir hayatının merkezine taşımayı öğrencilerimizi de gençlik merkezine taşımayı arzu eden bir yapılanma içerisindeyiz. Çok şükür bunu yıllardır başarmış durumdayız. Bugün geldiğimiz noktada binlerce öğrencimiz akıl oyunları için gençlik merkezinde yarışacak noktaya geldi” dedi.

Candan: “Bugün final müsabakasının gerçekleşeceği 8. Dahi Beyinler Akıl ve Zeka Oyunlarına 464 öğrenci ile 16 ilkokul ve 23 ortaokul olmak üzere 39 okul katıldı. Bu müsabakalara katılabilmek için de okullarımızda öncesinden 4208 öğrenci ter döktü. Yapılan ön elemeleri geçen gençler zekâ oyunlarında yarışıyor. Geleceğimiz olan gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Akıl oyunlarının bu yıl 8.’sini yapıyoruz diyen İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 2015'ten beri İlkokullar ve Ortaokullar düzeyinde yarışmayı devam ettiriyoruz. Belediyemize vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Sadece akademik başarı değil sosyal ve kültürel yönden, sportif yönden gelişmiş öğrenciler istiyoruz. Bunun için de yoğun çalışıyoruz. Öğrencilerimize başarılar diliyorum diye konuştu.

4 gün boyunca devam edecek olan final programı Cuma günü ödül töreni ile sonlanacak.

GÖÇ VE ENGELSİZ ATÖLYE ÇALIŞMASI

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi ve TED Koleji'nin ortaklaşa düzenlediği Empati Atölyesi projesi kapsamında göç ve engelsiz atölye çalışması sona erdi.

Göç ve Engelsiz Atölye çalışmalarını yürüten öğrenciler bu konuda aldıkları eğitimler sonunda bir kısa film çekti. Proje kapanış toplantısında çekilen film izleyicilerden tam not aldı. Bunun yanında proje kapsamında öğrencilerin yazmış oldukları mektuplar okundu. Yazılan mektuplar arasında yapılan yarışmalarda birinci olan mektuplara ve öğrencilere Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı hediyeler armağan edildi.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİNDE YARIN SON

Bina, arsa ve araziler için yılda iki taksit halinde ödenen emlak vergisinin birinci taksit ödemesi 31 Mayıs Perşembe günü sona eriyor.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu vatandaşlarımızın ödemelerini son günlere bırakmazlarsa Ramazan gününde daha rahat ödeme yapabilirler. Ödemeler belediye veznelerinden, banka şubelerinden, anlaşmalı fatura tahsilat merkezlerinden ve PTT şubelerinden yapıldığı gibi, www.corum.bel.tr resmi internet sayfamızdan da online ödeme imkanı bulunmaktadır dedi.

2018 BORÇLARI YAPILANDIRILMIYOR

2018 yılı bina, arsa ve arazi için tahakkuk eden vergiler yapılandırmaya girmiyor.

Bilindiği üzere 17.05.2018 tarihinde hükümetimizce vatandaşlarımızın kamuya olan borçlarını yapılandırılması ve ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla 7143 sayılı kanun Resmi Gazetede yayınlandı diyen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “bu kanunla kamu borçlarının yapılandırılarak taksitler halinde ödenmesi, faiz ve gecikme cezalarının minimum seviyelere düşmesi söz konusu. Ancak Mayıs ayı içerisinde ödenmesi gereken emlak vergisi borçları bu yasa kapsamına girmemektedir. Yasa 31.03.2018 tarihinden önceki vergi ve diğer borçları kapsamaktadır. Dolayısı ile emlak vergilerimizin 31 Mayıs tarihine kadar ödenmemesi durumunda gecikme faizi ilave olacağını ifade etti.

ÖĞRENCİLER MUTLULUĞU KONUŞTULAR

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Akkent Gençlik Merkezinin Kişisel Gelişim Atölyesinde düzenlediği etkinlikte öğrenciler “mutluluğu” tartıştı.

“Mutluluk bir amaç mıdır, Hedef midir yoksa yol mudur” gibi sorular üzerinde duran öğrenciler, toplumun onlara çizdiği yolların mı yoksa insan doğasına daha yakın olanın mı mutluluk getirdiği üzerine bilgi alışverişinde bulundu. Kişinin kendisinin olabilmesinin mutlu olabilmesi için en önemli adımlardan biri olduğunu savunan öğrenciler, kişinin hedefleri ve hayalleri üzerinde düşünce ve hayatlarını inşa etmek gerektiği konusunda birleştiler.

KALEMİN BEREKETİ HAT VE TEZPİP SERGİSİ

Türkiye’yi şehir şehir dolaşan ve Albaraka Koleksiyonu’na ait en özel hat ve tezhip eserlerini barındıran Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi 1 Haziran’da Çorumlularla buluşacak.

Anadolu şehirlerini gezerek ülke çapında tüm sanatseverlere ulaşmayı hedefleyen Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi 1 Haziran 2018 Cuma günü Saat:14.30’da Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleşecek. Albaraka Türk’ün hat ve tezhip koleksiyonunun seçkin eserlerinden oluşan sergi 1-15 Haziran 2018 tarihleri arasında açık kalacak sergi de 60 adet seçme eser sergilenecek.

Son Güncelleme: 29.05.2018 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.