‘Danışman öğretmen atamaları adil değil’

Aktif Eğitim Sendikası İl Temsilcisi Adem Yücel, Çorum’a yapılan 212 danışman öğretmen atamaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

23 Şubat 2016 Salı 15:23
‘Danışman öğretmen atamaları adil değil’


Aktif Eğitim Sendikası İl Temsilcisi Adem Yücel, Çorum’a yapılan 212 danışman öğretmen atamaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Adem Yücel, danışman öğretmen seçiminin adil yapılmadığını iddia ederek, “212 Danışman Öğretmenin sendikal dağılımına bakıldığında yaklaşık yüzde 70 yandaşlık ve diğerleri şeklinde alenen adaletsiz seçimin yapıldığı görülmektedir.” dedi.

Yücel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şubat 2016 da ataması yapılan aday öğretmenlere yönelik belirlenmiş olan Danışman Öğretmen seçiminin adil yapılmadığını, malumu ilan nevinden yine haksız ve adaletsiz bir tutum sergilendiğini, seçilen 212 Danışman Öğretmenin sendikal dağılımına bakıldığında yaklaşık  % 70 yandaşlık ve diğerleri şeklinde alenen adaletsiz seçimin yapıldığı görülmektedir. Hem danışman Öğretmen için aday belirleme şekliyle hem de adayların arasından Danışman Öğretmen belirleme süreciyle tamamen yanlı bir tutum gözükmektedir. Bu uygulamanın haklı bir açıklaması mümkün değildir. Bunu bir tesadüf olarak görmemekteyiz. Bunun açıklamasında da değişik platformlarda kulağımıza gelen şekliyle “idarenin tasarrufu” şeklinde bir savunma kabul edilemez.

Bu işin iki aşamalı adaletsiz boyutu mevcuttur. Birincisi; malum Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün yazısındaki aday belirleme kriterlerine bakıldığında, bir alt veya üst sayı limitine bakılmaksızın okulda şartları taşıyan tüm öğretmenlerin isimlerinin aday olarak gösterilmesi gerekirken gösterilmediği, bu durumun da okullarda idarecilerle öğretmenleri karşı karşıya getirerek iş barışını ve karşılıklı güveni zedelediği görülmektedir ki, buna kimsenin hakkı yoktur. Bu noktada önerimiz aday belirleme süreci okul idarecilerine bırakılmamalıydı, onun yerine elektronik bir ortamda başvuru ortamı açılmalı ve şartları tutan ve isteyen her eğitimci kendisi başvurmalıydı.

İkinci adaletsiz uygulama aşaması da; okullarda kimseye haber verilmeden gizli gizli yapılan aday belirleme aşamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüklerince adaylar arasından tamamen sendikal ayrım gözetilerek, tamamen alışılagelmiş “ben yaptım oldu” tavrıyla yapılmış olmasıdır. Hâlbuki hakkaniyet gözetilmeliydi, tüm eğitim çalışanları bunu beklerdi. Burada önerimiz adaylar arasından seçim yapılma aşamasında kurulacak komisyonda tüm sendikaların birer temsilcisi olmalıydı ve seçimler böylelikle hakkaniyet çizgisinde yapılmalıydı.

Bu işin eğitime ve eğitimciye vereceği fayda veya zararı hiç tartışmadan şunları ifade etmek isterim: Yapılacak her türlü iş ve işlemlerde yandaş tavırlardan uzak durulması gerekmektedir, haksız tavırlarla eğitim kurumları fitne tohumlarının atıldığı, eğitimcilerin çalışma huzurlarının bozulduğu ortamlar haline getirilmemelidir. Bunun kimseye;  ne eğitime ne eğitimciye, ne de masumane hiçbir şeyden haberi olmadan seçilen yüzlerce eğitimci dostlarımıza ağız tadıyla fayda sağlamadığı aşikârdır.

Bu aşamada,  Sendika olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden yapılan bu haksız seçimin şeffaflığı konusunu irdelemesini ve kamuoyunu aydınlatıcı ve tatmin edici bir açıklama yapmasını istemekteyiz.” 





Son Güncelleme: 23.02.2016 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.