Darbe Girişimi Sonrası Tbmm Genel Kurulu Toplandı

Darbe girişimi gecesi sabaha kadar Demokrasi Nöbetinde TBMM’de bulunarak güvenlik önlemlerini koordinasyonunda görev yapan TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ertesi gün dört partinin katılımıyla gerçekleşen TBMM olağanüstü Genel Kurul hazırlıklarına katıldı.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 19:14
Darbe Girişimi Sonrası Tbmm Genel Kurulu Toplandı

Darbe girişimi gecesi sabaha kadar Demokrasi Nöbetinde TBMM’de bulunarak güvenlik önlemlerini koordinasyonunda görev yapan TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ertesi gün dört partinin katılımıyla gerçekleşen TBMM olağanüstü Genel Kurul hazırlıklarına katıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Genel Kurul devam ederken atılan 3 bomba esnasında sabaha kadar TBMM’den ayrılmayan Uslu, “hiçbir ülkede ve Türkiye’de yaşanan hiçbir darbede TBMM’nin saldırıya uğramadığını ancak gözü dönmüş bir gurup darbeci teröristin millete meydan okumasına tanık olundu.

TBMM Genel Kurul İçin Hazırlandı


TBMM Başkanı ve dört partinin ortak metninin okuduğu Genel Kurul toplantısı öncesi büyük hasar gören TBMM Ana Binada temizliklerin yapılması ve risk arz eden bölgelerde önlem alınması için çalışmalar yapıldı. Çalışmaları yakından takip ederek koordinasyonu sağlayan Uslu, “Milletimiz TBMM’de yaşanan hasarı basın yayın kuruluşları aracığıyla görmüştür. Şimdi çalışma ve toparlanma zamanı Meclisimizin çalışması için fiziki ortamları düzenliyoruz” dedi.


Askeri darbe girişiminde bombaların hedefi olan TBMM Genel Kurulu'ndaki özel oturum, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, İstiklal Marşı'nın diğer kıtalarını da okudu. Kahraman'a milletvekilleri hep bir ağızdan eşlik etti ve alkışladı. Başkan Kahraman, "Millet olarak tek vücut halindeyiz. Yargıtay Başkanı ve yargı mensupları, yabancı misyon şefleri burada ve biz milletvekilleri olarak, hiçbir parti farkı gözetmeksizin yekvücut olarak buradayız" dedi. Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın da katıldığı toplantıda Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Grup Başkan vekili İdris Baluken de birer konuşma yaparak demokrasi ve birlik mesajları verdiler.


Genel Kurul Öncesi STK’lardan Siyasi Partilere Destek Ziyareti


Genel Kurul öncesi Milli İradeye destek vermek amacıyla TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, İşçi ve İşveren Sendikaları Konfederasyon Başkanları, TESK ve TZOB Genel Başkanlarından oluşan heyet siyasi parti Guruplarını ve Genel Başkanları ziyaret ettiler. Uslu’nun eşlik ettiği heyeti ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş kabul etti. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret eden heyet Genel Kurul toplantısına katıldı. Genel Kurul toplantısı sonrası da MHP Grubunu ziyaret ettiler.


Uslu’nun daveti ile Genel Kurul sonrası TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Siyasi Parti Liderleri, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Grup Başkan Vekilleri Basına birlik beraberlik fotoğrafı verdiler.


Genel Kurul Devam Ederken Vatandaşlar TBMM Bahçesini Doldurdu


Kızılay Meydanını dolduran vatandaşlar TBMM Genel Kurulu devam ederken Meclis Bahçesini doldurarak Demokrasiye destek verdiler. Halka seslenmek üzere gerekli hazırlıkları yaptıran Uslu,  Meclis bahçesinde bekleyen kalabalığa Başbakan Binali Yıldırım seslenerek desteklerinden dolayı teşekkür etmesini sağladı.


Uslu’dan Çorum’a Teşekkür


Demokrasiye destek vermek üzere Ankara’ya gelen Çorum Ak Parti İl ve İlçe teşkilatları TBMM’yi ziyaret ederek Uslu ve Milletvekillerine destek verdiler. Uslu ayrıca Çorum’da siyaset gözetmeksizin meydanları doldurarak birlik ve beraberlik mesajı veren vatandaşlara teşekkür ederek “Çorum bir kez daha Türkiye’ye örnek olmuştur. Başta Valimiz olmak üzere Belediye Başkanlarımız, Siyasi Parti İl, İlçe teşkilatları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri halkımıza teşekkür ederim” dedi.


Uslu, Ankara Kızılay Meydanında


TBMM’de Genel Kurul ve çalışmaların tamamlanmasıyla Ankara’da toplanan halka destek vermek üzere Kızılay Meydanına giden Uslu, Ulusal Televizyonların canlı yayınlarına da katılarak açıklamalarda bulundu.







Son Güncelleme: 18.07.2016 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.