'Darbe ve muhtıraların benzer yanları var’

Manisa’da Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanlığı ve Enpolitik.com haber sitesi tarafından "28 Şubat’tan 15 Temmuz’a Darbeler ve FETÖ İhaneti" konulu panel düzenlendi.

27 Şubat 2017 Pazartesi 20:50
'Darbe ve muhtıraların benzer yanları var’

Manisa’da Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanlığı ve Enpolitik.com haber sitesi tarafından "28 Şubat’tan 15 Temmuz’a Darbeler ve FETÖ İhaneti" konulu panel düzenlendi.



Panelde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan darbeler, yaşayanların deneyimleriyle anlatıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanlığı ve Enpolitik.com haber sitesi tarafından düzenlenen "28 Şubat’tan 15 Temmuz’a Darbeler ve FETÖ İhaneti" konulu panele Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta,  eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, vali yardımcıları, kaymakamlar ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Yapılan konuşmaların ardından 1. oturumunda Serdar Arseven’in moderatörlüğünde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu ve Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, 2. Oturumda ise; Erkan Tan moderatörlüğünde yazar D. Mehmet Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, panelist Ekrem Kızıltaş ve panelist Kerime Yıldız tarafından "28 Şubat’tan 15 Temmuz’a Darbeler ve FETÖ İhaneti" konulu panel verildi.



Uslu, Panelde yaptığı konuşmasında geçmişten günümüze darbeler hakkında kısa bilgiler vererek “28 Şubat - 15 Temmuz arasında organik bir bağ bulunmaktadır” dedi.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, darbe ve muhtıraların halka karşı olduğunu, Türkiye'de bugüne kadar 20'ye kadar darbe ve muhtıra olduğunu, bunların benzer yanlarının bulunduğunu belirtti. Yapılacak anayasa değişikliğinin sadece iki başlılığı ortadan kaldırmayacağına dikkati çeken Uslu, "Aynı zamanda hiç kimsenin darbe ve muhtıra gibi kendisini devletin asli sahibi gibi görmesine, bu anlamda her şeyi dizayn etmesine asla ve kata müsaade etmeyecek bir yaklaşım geliştiriyoruz." dedi.



Panele katılımları ve katkılarından dolayı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya teşekkür plaketi takdim etti.


Son Güncelleme: 27.02.2017 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.