Darısı Kırdilim'e

Çorum-Amasya karayolu Gümüşyhacıköy ilçesi sınırları içinde yer alan Badal Tüneli ve bağlantı yolları tamamlandı. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

19 Ocak 2023 Perşembe 12:50
Darısı Kırdilim'e

İran sınırından Bulgaristan’a kadar ulaşımda konforu artıracak olan Çorum-Amasya Karayolu Gümüşhacıköy ilçesi sınırları içinde yer alan Badal Tüneli ve bağlantı yolları tamamlandı. Acılışı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla yapacak.

Hürriyet'in haberine göre; Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı, söz konusu hatta ilişkin bilgilendirme notunda Amasya’nın yükselen turizm merkezleri arasında yer aldığına dikkat çekerek kuzey-güney yönünde Orta Karadeniz sahilini iç kesimlere bağlayan Amasya’nın, doğu-batı yönünde de İran sınırından Bulgaristan sınırına kadar Anadolu’yu kat eden Kuzey hattında bulunduğu anımsatıldı. Artan şehiriçi ve şehirlerarası ulaşım ihtiyacını karşılamak için Badal Tüneli’nin yapıldığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı bağlantısıyla bugün açılacağı belirtildi. Açıklamada, tünel ve yollara ilişkin şu notlar aktarıldı:

KESKİN VİRAJIN YERİNİ TÜNEL ALDI

“921 metre uzunluğunda, çift tüplü olarak hizmet verecek Badal Tüneli Projesi’nin toplam uzunluğu bağlantı yolları ile 4.5 kilometreye ulaşıyor. Proje kapsamında ayrıca, toplam 345 metre uzunluğunda 4 adet köprü yer alıyor. Kuzey hattının Amasya geçişinde yol standardının artırılması amacıyla hizmete sunulan Badal Tüneli ile keskin virajlarla geçilen apik arazi yapısına sahip kesimde tünelli geçiş imkanı tesis edildi. Ayrıca, dağ yamaçlarından taş düşmelerinin önüne geçilerek Trafik can ve mal güvenliği sağlandı. Tünel sayesinde kış aylarında karla mücadelenin güçleşmesi ve yağışlı havalarda vadi içerisinde kalan mevcut güzergahta meydana gelen buzlanmalar nedeniyle yaşanan kazaların da önüne geçildi."

DARISI KIRKDİLİM TÜNELLERİ VE BAĞLANTI YOLLARINA

Badal Tüneli ve bağlantı yollarının tamamlanması akıllara Kırkdilim'i getirdi. Kırkdilim Tünelleri ve bağlantı yollarının da kısa sürede tamamylanarak ulaşıma açılması Çorum ve ilçelerinin yanı sıra bölge illerin temenisi.

Son Güncelleme: 19.01.2023 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Iskilipte iskilip 2023-01-19 21:20:49

Yahu ne alakası var. Titturmussun İskilip Tosya yolu ayıp yahu. Kirkdilim mevkii Karadenizin önemli akdenize önemli geçiş guzergahlarindan bur tanesi. Yok topografya yok bilmem ne başımıza mühendis kesildin. Öyle İskilip Tosya yolu yapısında ne olursa olsun öyle mi. Adı üstünde ISKILIP TOSYA YOLU ama kirkdilim Karadeniz Kayseri İskenderun ve ve Mersin Limanı geçiş yolu. Niye kiyasliyorsun. Devletten daha mı akıllısın. Devlet bu yollardaki taşıt trafiğinin istatistiği İ tutmuyor mu? O yoldan sadece İskilip Kastamonu bağlantısı ve iskiliplilerin Boluya gidiş geliş yolu. Daha fazla Ekonomik bir katma değeri yok. Zaten halihazırda yol açık. Ohh ne ala Bolu ya gidip geliyorsunuz. Ayıp denen bir şey var. Kundak bebekler8nin emzik istediği gibi Oskilip te İskilip Tosya da tosya. Yol yatırıma uygun değil. 3 ve 5 km kısalsa da maliyeti yüksek. Yakıt açısından coğrafya da çok yükseklere çıkmak gerekiyor. Kış Ulaşımı ve bakımı açısından sıkıntılı. Vah geç bu sevdadan devletin işi var gücü var. Ayıp ayıp. Editöre de bir coft sözüm var. Böyle tabanlı mesnetsiz abuk subuk talepleri yorum diye yayınlamayın. Buranın bir asaleti olmalı. Buradaki talepler ise yarar olmalı. Hiç hoş değil tedavi gerek

Avatar
Elvan 2023-01-19 14:29:30

Kim yazdıysa haber hatalı. Badal tüneli Merzifon sınırları içinde değil, Gümüşhacıköy-Osmancık arasında.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-01-19 14:44:07

Kaplumbağa ve Tavşan'ın hikayesini bilirmisiniz. TÜRKİYE de aynen bu hikaye yaşanıyor. Çorum Türkiye de YATIRIMLAR da kaplumbağa, Çorum'un komşuları Tavşan hızıyla ilerliyor. ÇORUM BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE CEZALI ŞEHİR OLDUĞU İÇİN YATIRIMLAR DA BİLİNÇLİ OLARAK KAPLUMBAĞA HIZINDA İLERLİYOR. ALLAH AŞKINA ÇORUM'UN GÜZEL İNSANLARI UYANIN ARTIK. ÇORUM'U İTİBARSIZLAŞTIYORLAR. ÇORUM'U GÖRMEZDEN GELİYORLAR. ÇORUM VE ÇORUM'LULARLA ALAY EDİYOR, DALGA GEÇİYORLAR. UYANIN, UYANIN, UYANIN. SENELERDİR SÖYLÜYORUM. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. SENELERDİR ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
Düzeltme 2023-01-19 15:00:33

Badal Merzifon ilçesi sınırları içinde değil Gümüşhacıköy içesi sınırları içindedir.

Avatar
Öz İskilip 2023-01-19 16:12:36

Kirkdilim tuneli zafer tutmaz, topografya uygun değil, yine kayacak, İnşaAllah kaza bela olmaz, yol yakınken hatadan dönmek fazilettir, Tosya yolunu yapında bir alternatif olsun

Avatar
Zor baboş zor 2023-01-19 17:36:24

Zor baboş zor. Kirkdilim tunellerinin yapimi uzun surer. Tuneller bitse bile daha baglanti yollari yapilmadi. Tunelden cikan Lacin'den bi uçsa Dutludere'de anca yere iner.

Avatar
İskilip 2023-01-19 18:47:16

İskilip in ahını aldınız Kirkdilimde sonuç yine hüsran, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste,göreceğiz bakalım, İnşaAllah zaman bizi haklı çıkarmazda paralar boşa gitmez, Ahh Tosya yolu ah

Avatar
Mehmet 2023-01-19 18:59:34

20 yıldır Tosya yoluna çivi çakmayan vekiller, bu yolda ölen ve sakat kalanların vebali günahı üzerinize, Allah cezanızı verecek.

banner165