Davamın emrindeyim

Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini Orhan Tosik’e devreden M. Yavuz Ünlü, "Davamın emrindeyim."dedi.

30 Haziran 2019 Pazar 01:04
Davamın emrindeyim

Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini Orhan Tosik’e devreden M. Yavuz Ünlü, hayatının bundan sonraki döneminde ülkü ocaklarının ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin emrinde olduğunu açıkladı.

Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi;

“2005 yılından bu yana Çorum merkez ve ilçelerinde Türkçe Öğretmeni olarak ve 31 Ocak 2017 tarihinden 28 Haziran 2019 tarihine kadar Çorum Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulundum. Haziran ayında yapılan İl Dışı Ataması ile tayinim Ankara’ya çıkmıştır. Bu vesileyle yaklaşık 2,5 yıldır icra ettiğim Çorum Ülkü Ocakları Başkanlığını, geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Dr. Sinan Ateş’in takdirleri ve bizzat teşrifleri ile Ocak’ta birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz Sayın Orhan Tosik başkanıma devrettim. Kıymetli başkanıma bu kutsal görevde üstün başarılar diliyorum.

Dün olduğu gibi bugün de Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin, Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Dr. Sinan Ateş’in, tüm teşkilatlarımızın ve ocaklarımızın emrindeyim. Velhasıl davamın emrindeyim. Samimiyetle davamıza hizmet eden Ülküdaşlarımın ve Çorum halkının da her zaman yanındayım.

Yaklaşık 2,5 sene boyunca Ocağımızın derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinen, yaptıklarıyla gururlanan, özellikle yaptığımız proje (bilhassa Mülkiyet Projeleri) ve faaliyetlere (İftar, Kermes, Kurban Derisi toplama, Şenlik, Şölen, Konferans, Seminer, Yürüyüş, Konser, Toplantı vb.) maddi manevi destek olan tüm gönüldaşlarımıza yürekten minnettarım.

Ocak başkanlığında geçen sürem içinde kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden ocak çatısı altında tüm ülkücüleri kucaklamaya çalıştım. Ocağın maddi manevi emanetçisi olmaya, Ocağımıza leke sürecek herhangi bir işin içinde olmamaya gayret ettim.

Süreç içerisinde Ülkücülere kapımız her zaman açık oldu. Acı-tatlı günlerinde (düğün, cenaze, hastalık vs.) dava arkadaşlarımızın, büyüklerimizin gücümüz nispetinde yanında olmaya çalıştık. Bunun yanında Ülkü Ocaklarını tanımayan, Ülkücü ahlak noktasında samimi olmayan, Ülkü Ocaklarını şahsi hesaplarına alet edebilecek kişileri de gönül kapımızdan içeri almadık. Kirli ayakları, eyyamcıları kutlu yuvamıza sokmadık.

Geleceğimizin teminatı olan Ülkücü Türk Gençliğini Türklük şuuru ve İslam ahlakıyla yetiştirmeye, kavgadan uzak tutmaya, ilme yönlendirmeye gayret ettik. Bunun için yüzlerce seminer-konferans düzenledik.

Ocağımızı 2 yıl içinde sıkıntısız bir kurum haline getirdik. Son 3 aydır Ocağımız kirasını kendi kendine öder duruma gelmiş, ayrıca aldığımız mülk ve dergi gelirleri sayesinde aylık faaliyetlerde kullanılmak üzere Ocağımıza bir miktar kaynak sağlanmıştır.

Satın aldığımız ikinci mülk de (arsa hissesi) inşallah birkaç yıl içinde Çorum Ülkü Ocaklarına bir daire daha alacaktır. Bu da Ocağımızı kira ödeme derdinden kurtararak geniş bir mekanda Türk gençliğine hizmet fırsatı sağlayacaktır inşallah.

3 Mayıs 2017’de başlatıp üçüncüsünü yaptığımız Ülküde Birlik Şöleni de Ülkücüleri ailecek bir araya getirmek, kaynaştırmak amacıyla düzenlenmiş ve faydalı olmuştur inancındayız.

“Ahde vefa imandandır.” düsturuyla hareket etmeye gayret ederek Şehit Ailelerimizi, Ülkücü Şehit Ailelerimizi, dava büyüklerimizi, camiamıza mensup insanları onore etmeye, ziyaret etmeye, iyi-kötü günlerinde yalnız bırakmamaya çalıştık.

Çorum Ülkü Ocakları çatısı altında gönüldaşlarımızı veya genç bozkurtlarımızı incitecek herhangi bir davranış içinde bulunmamaya gayret ettik. Şeyh Edebali’nin öğüdüyle “Öfke bize, uysallık sana. Suçlanmak bize, katlanmak sana...” şiarıyla hareket etmeye çalıştık.

İnsanız elbette kusurumuz, hatamız olmuştur. Lakin Ocak Başkanıyken yaptığım yanlışı şahsıma, doğruyu Ocağımıza yazmanızı rica ederim.

Başkanlık dönemim boyunca görevlerinde gayret gösteren kıymetli yöneticilerimize ve İlçe Ocak Başkanlarımız ile yönetimlerine de teşekkürü bir borç bilirim. Başarısızlık benim, başarı onlarındır. Ayrıca devir teslim merasimine kalabalık olarak katılan camiamız mensuplarına özellikle müteşekkirim.

Geçici olan biziz, kalıcı olan Ocak. Allah Ülkü Ocaklarını ve Ülkücüleri ebediyete kadar baki kılsın. Davamız ve dava adamlarımız var olsun.

Allah izin verirse artık Ankara’da hayatıma devam edeceğim. Ama bir Çorumlu ve Çorum sevdalısı olarak her zaman hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğim.

Ne mutlu Türküm diyene. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilen 2019-06-30 12:26:07

Ülkü ocaklarının yeni başkanı, Dava insanı, PKK yöneticisi Osman ÖCALAN şerefsizi ile Devlet haber Kanal TRT söyleşi yaptı.. Soyleyebilecek tek bir sözün varmı

banner165