Demirer’den havaalanı yorumu

Hakimiyet Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Çorum’un gündeminde yerini koruyan havaalanı meselesini yazdı.

14 Mart 2016 Pazartesi 17:50
 Demirer’den havaalanı yorumu


Hakimiyet Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Çorum’un gündeminde yerini koruyan havaalanı meselesini yazdı.


Vali Ahmet Kara’nın gündeme getirdiği, Çorumlu’nun yoğun destek verdiği müstakil havaalanımızın tamamlanması, iktidar milletvekillerinin mevzuya bakış açılarını değerlendiren Demirer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın her şehre ‘stoll’ tipi küçük ölçekli havaalanı açıklamasını da kamuoyuna duyurdu.


İşte Demirer’in o yorumu:


Bir yılı aşkın süredir Merzifon Havaalanı’na verilmeyen servis hizmeti 18 Mart’tan itibaren yeniden başlıyor. Güzel haber AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’dan geldi. Ceylan, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada,  TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’la birlikte Türk Hava Yolları üst düzey yöneticilerini ziyaret ederek servis hizmeti problemini çözdüklerini aktardı.


AÇIKLAMADA DİKKAT ÇEKEN DETAY


Ceylan’ın açıklamasında dikkat çeken detay, Çorum'un kendi havaalanına sahip olması için de çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etmesi oldu.


İKİ HAFTA ÖNCE NE DEMİŞTİ?


Çok değil iki hafta önce Kızılay Genel Kurulu’na katılan Milletvekili Ceylan, son günlerde gündemde olan Çorum Havaalanı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, kendi önceliğinin Merzifon Havaalanı yolu olduğunu belirterek, "Yol yapılınca havaalanı Çorum'a 43 kilometre, Amasya'ya 60 kilometre olacak. Özel İdare bütçesiyle Çorum'a havaalanı yapabiliyorlarsa buyursun yapsınlar, biz de isteriz ama ortada bir de realite var." diye konuşmuştu.


GERİ ADIM ATTI


Kısa aralıklarla yapılan iki farklı açıklama, Milletvekili Ceylan’ın geri adım attığını gösteriyor. Başlangıçta Merzifon Havaalanı’nın işlerliğini artırma gayretinde olduğu anlaşılan Ceylan, Çorumlu’nun ekseriyetinin tepkileri üzerine daha isabetli bir stratejiyi tercih etmiş oldu.


VALİ KARA’NIN HAMLESİ


Esasında Vali Ahmet Kara’nın Çorum’un yarım kalan havaalanı inşaatının tamamlanması fikrini gündeme taşıması, ardından bu hamlenin Çorumlu’dan yoğun destek bulması iktidar milletvekillerinde şok etkisi yarattı.


USLU, CEYLAN VE CERİTOĞLU’NUN TAVRI


AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Çorum programında bir vatandaşın ısrarlı havaalanı talebi üzerine  topu Vali Ahmet Kara’ya attı. Uslu, yakın tarihte Hakimiyet’e verdiği demeçte Çorum’un orta vadede küçük ölçekli de olsa müstakil bir havaalanına ihtiyacı olduğu görüşünü ifade etti.


BÜTÜN ŞEHİRLERE HAVAALANI


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TBMM’de bakanlığının bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin her tarafında, sadece havalimanları olan şehirler değil, bütün şehirlerde mutlaka amatör havacılık ve özel uçuşlar için ‘stoll’ tipi küçük bir havalimanının olacağını ve bunu bütün illerde yapacaklarını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın her şehre küçük ölçekli stoll tipi küçük ölçekli havaalanı yapılacağını açıklamasının hemen ardından Milletvekili Ceylan da, müstakil havaalanımız için çalışma yaptıklarını dile getirdi. Diğer milletvekili L. İlksen Ceritoğlu Kurt ise, uzun süredir sessizliğini korumaya devam ediyor.

BEKLENTİ ETKİN MÜCADELE


İktidar milletvekillerinden bir taraftan Çorumlu’nun yoğun olarak istifade ettiği Merzifon Havaalanı’nın sorunlarını çözmeleri, diğer taraftan Çorum’a müstakil bir havaalanı kazandırılması için siyaseten etkin mücadele etmeleri beklentisi devam ediyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın her şehre küçük ölçekli de olsa havaalanı kurulacağını açıklamasını Çorum için avantaja dönüştürebiliriz.  Velhasıl sonuç nasıl çıkarsa çıksın yeter ki mücadele verilsin.

* Ankara’da beş ayda üçüncü kez yaşanan ve masum insanları hedef alan terör saldırısı hepimizi derinden sarstı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Allah memleketi yangın yerine çevirmeye çalışan aşağılık hainlere, onların iç ve dıştaki işbirlikçilerine fırsat vermesin. Onların oyunlarını bozsun, tuzaklarını kendilerine döndürsün.

Son Güncelleme: 16.03.2016 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
müslüm akkuş 2016-04-13 22:41:56

çoruma havalanı yapılması bu iktidar döneminde mümkün değil.nasıl olsa çorum halkının oyunu alıyorlar.çorum halkı bu kafayla hava alanı yerine hava alır.