Demiryolu için ilk çalışma

Demiryolu alt yapı çalışmaları başladı

15 Eylül 2017 Cuma 10:41
Demiryolu için ilk çalışma

Kırıkkale-Çorum-Samsun Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında, Sungurlu’da demiryolu güzergahında zemin etüdü sondaj çalışmalarına başlandı.

Delice’den itibaren Samsun’a kadar üç ayrı etap halinde ihale edilen Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren projesinin Altyapı, Üstyapı, Elektromekanik, Demiryolu Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık hizmeti işi çalışmaları devam ediyor.

Uygulama projesi sonuçlanan 9,7 Milyon lira yatırım bedelli Delice-Çorum ve Çorum-Merzifon kesimlerinde yüklenici firmalar çalışmalarına devam ediyor. 1/25.000’lik ve 1/5000’lik planlarda çalışmaların tamamlanmasının ardından sondaj çalışmalarına başlandı.


Sungurlu’da demiryolunun geçeceği güzergâhtaki arazide zemin etüdü için sondaj çalışmalarına başlayan ekipler, Delice istikametine doğru 100-150 ve 200 metre aralıklarla arazide sondaj yapıyorlar. Yapılan sondaj sonucu çıkarılan numunelerin analizinin yapılacağı ifade edildi.


Sungurlu İstasyonu Devlet Hastanesinin karşısında, Sungurlu-Çorum karayolunun sağ aksında yer alacak. Kırıkkale ayrımından sonra 58. kilometreye kurulacak istasyon için, şehir geçişi Manastır Tepesinden 2 bin 255 metrelik tünel ile sağlanacak.

 

Son Güncelleme: 15.09.2017 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.