Demiryolu’nda projeler tamam, sorun FİNANS

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Kırıkkale-Çorum-Samsun (280 Km) Demiryolu...

22 Ekim 2013 Salı 18:40
 Demiryolu’nda projeler tamam, sorun FİNANS


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Kırıkkale-Çorum-Samsun (280 Km) Demiryolu hattında bugün itibariyle Fizibilite, ÇED Onayı, Avam Proje aşamalarının tamamlandığını, uygulama ve finansman problemi bulunduğunu açıkladı.

Bağcı, yaptığı açıklamada, bir internet sitesinde kendisinin sosyal medya aracılığı ile demiryolu üzerinde yaptığı açıklamaların da kaynak gösterilerek yapılan yoruma açıklık getirdi.

Bağcı açıklamasında şu görüşler
e yer verdi: “Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda önümüzdeki 10 yılda toplam 10.000 Km Yüksek Hızlı Tren hattı yapılacağını ve bu çerçevede Samsun ilimizin ve etrafındaki illerinde 2023’e kadar Yüksek Hızlı Trene kavuşacağını söylemiş, bu açıklamalar tarafımdan sosyal medya aracılığı ile takipçilerimle paylaşılmıştır. Açıklamalarım Çorum’un demiryoluna kavuşması konusundaki talebi ve özlemi dikkate alınarak bir internet sitesinde değerlendirmeye tabi tutulmuş ve haberleştirilmiştir. Demiryoluna ilişkin tarafımızdan yürütülen çalışmaların yok sayılması doğru değildir. Yapılan haber ve analizin bir bilgi eksikliğinden kaynaklandığını umuyorum. 11 yıldır Türkiye’nin her bir köşesine hizmet eden İktidar Partisi’nin bir mensubu ve Çorum’u temsil eden bir Milletvekili olarak ifade ediyorum ki; hiçbir zaman aldatıcı, geçiştirici, öteleyici ve günü kurtarıcı bir söylem, yöntem ve siyaset tarzı sergilemedik. Çorum’un en temel projesinin demiryolu olduğunun bilinci ile çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bu haklı talebimizi Parti Meclisimiz, Bürokrasi ve Yüce Parlamento dahil her ortamda dile getirdik. Konu, TBMM Kürsüsünden hem Sayın Murat Yıldırım hem de tarafımdan ifade edilmiştir. Son olarak Sayın Başbakanımız ile 6 ay önce yapılan bir toplantıda Çorum Milletvekilleri adına Sayın Salim Uslu tarafından ifade edilmiş ve bu konuda bir dosya bizzat tarafımızdan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edilmiştir.

Kırıkkale-Çorum-Samsun (280 Km) Demiryolu hattında bugün itibariyle Fizibilite, ÇED Onayı, Avam Proje aşamaları tamamlanmıştır. Sadece Çorum için değil, bölge ve ülkemiz için son derece hayati öneme sahip ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını sağlayacak bu projenin hayata geçirilmesi için Uygulama Projesinin tamamlanması ve finansman sorununun çözülmesi gerekmektedir. Sayın Başbakanımızın açıklamalarından Hükümetimizin demiryolunda finansman araçlarını ve yollarını bulmaya çalıştığını yakından biliyoruz. Hedefimiz Uygulama Projesinin tamamlanarak finansmana uygun noktaya getirilmesidir. Çorum kamuoyuna saygıyla duyurulur.”




Son Güncelleme: 22.10.2013 19:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.