Deniz Feneri iyilik dağıttı

20 yıl önce iyilik yolculuğuna başlayan Deniz Feneri Derneği, bu Ramazan’da 24 bin kişiye iftar verdi.

15 Temmuz 2015 Çarşamba 13:20
 Deniz Feneri iyilik dağıttı


20 yıl önce iyilik yolculuğuna başlayan Deniz Feneri Derneği, bu Ramazan’da 24 bin kişiye iftar verdi.


Dernek 20 yıllık yardım çalışmalarında 60 ülkede 3 milyondan fazla kişiye yardım ulaştırdı.


Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, 20. Ramazan yardım çalışmaları şu bilgileri verdi.


“20. Ramazan’da dünyanın 20 ülkesinde ve Türkiye’de Kardeş Sofraları, Yetim Sofraları, İyilik Buluşmaları ve Köy İftarları adıyla sofralar kurduk.


Azerbaycan, Bangladeş, Bosna, Bulgaristan, Gana, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler-Moro, Filistin, Irak, Kosova, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tayland-Patani, Uganda, Zimbabwe’de toplam 16 bin kişi soframızda oruç açtı.


İstanbul, Ankara, Antalya, Erzurum, Kastamonu, Afyon, Kütahya, Şanlıurfa, Konya, Çorum, Bilecik, Zonguldak illerinde kurulan sofralarda yaklaşık 2 bin kişi ile oruç açtık.


Esenler Kültür Merkezi’nde sürekli destek verdiğimiz 4 bin ihtiyaç sahibi kişiye iftar verdik. Ankara şubemiz de bu Ramazan ayında 30 bin öğün sıcak yemeği ailelerin evlerine ulaştırdı ve 1 ay boyunca aşevinden 1.500 hasta yakınına iftar verildi.


Yurtiçi ve yurtdışı iftarlarımızın toplamına baktığımızda hayırsever halkımızın iyilikleri ile 24 bin ihtiyaç sahibi kişiye bu Ramazan’da yemek vermiş olduk.


Türkiye’de 47 ilde 40 bin aileye gıda ve temizlik malzemesi ulaştırdık. 3 bin kişiye ise yepyeni bayramlık giysi verdik.


Suriyeli 15 bin aileye de gıda, giyim ve temizlik malzemesi yardımları ulaştırıldı.


Deniz Feneri Derneği Yüzyılın İyilik Hareketi inancıyla bu yolda yürüyor. Hayırseverlerimizin iyiliklerine 20 yıldır köprü oluyoruz. Yükümüz ve işimiz sadece iyilik.”


Birleşik Arap Emirlikleri Khalifa Bin Zayed Al Nahyan Vakfı’nın destekleriyle İstanbul Esenler Kültür Merkezinde ve derneğin Ankara Şube Aşevi’ farklı akşamlarda toplam 4.500 yoksul kişiye iftar verildi.


KÖY İFTARLARI


Deniz Feneri Derneği İstanbul Şubesi köy iftarları organize etti.


Ramazan’dan üç gün önce sel felaketinin yaşandığı Bilecik İnhisar ilçesine bağlı Tozman Köyünde köy halkının katıldığı 250 kişilik iftar programı yapıldı. Selden maddi zarar görmüş 33 aileye gıda yardımı yapıldı.


Ayrıca; Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de 6 köy halkının katılımı ile bir iftar programı gerçekleştirildi. Bu iftara Şamlar, Esentepe, Külah, Asarlı, Güzelyurt ile Velidağı köylerinden 400 kişi soframızda misafirimiz oldu.


SURİYE


Birleşik Arap Emirlikleri Devleti BAE Kızılayı tarafından tedarik edilen 2.600 koli gıda malzemesini Suriyeli savaş mağdurlarına teslim ettik.


Ege Temsilciliğimiz İzmir’e yerleşmiş olan 260 Suriyeli ailemize 520 koli gıda ve 260 koli temizlik malzemesi yardımı yaptı.


Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilciliği aracılığıyla bölgedeki bin 15 aileye gıda, 50 aileye buzdolabı, 400 aileye de nakdi yardımda bulunuldu.


Şanlıurfa Temsilcili aracılığıyla Akçakale Süleyman Şah Konaklama Kampında Suriyeli 2500 çocuğuna bayramlık elbise verildi.


Akçakale’de kamplar dışında kalan 150 aileye kuru gıda, 400 paket çocuk bezi ve 200 adet oyuncak dağıtımı gerçekleştirdik.


Kilis’te bulunan ofisimiz aracılığıyla Suriye, Halep, Agtrin, Bahvarta, Boztepe, Cibrin, Dabeg, Halep, İdlip, Lazkiye, Munbuj, Sandara, Savran, İğde bölgelerine 3400 koli gıda, 2400 koli temizlik, 52 ton su, 25 ton patates, 25 ton soğan, 2,5 ton konserve, 1 ton sıvı sabun ulaştırıldı.


Şanlıurfa’da 1200 Suriyeli ve Şanlıurfalı yetim ve yoksul için iftar programı yapıldı.


Güneydoğu Anadolu Bölgesine sığınmış 4 bin Suriyeli aileye gıda dağıtımı yapıldı.


Bazı ülkelerden başlıklar


MORO


Deniz Feneri Derneği Filipinler Moro’da en uzun iftar soframızı kurdu. Partner kuruluş olan Al-Balagh Vakfı’yla ortaklaşa hazırlanan iftar sofrasının uzunluğu 200 metreden fazla. Vakıf yetkilileri bu uzun sofrayı ‘Filipinler tarihinde ilk’ olarak nitelendirdi. Bu iftara yaklaşık 1.000 Morolu Müslüman katıldı.


BANGLADEŞ


Bangladeş’in Cox’s Bazar ve Tekna bölgelerinde bulunan Arakanlı mültecilerin yaşadığı kamplarda 2 bin öğrenciye iftar verildi. 650 Arakanlı aileye 40 kg ağırlığında yağ, un, şeker, pirinç ve yöresel gıda bulunan yardım çuvalları verildi.


50 hisse adak kesildi.


Dernek, bölgedeki 156. su kuyusunu açtı. 6. mescidin ise temellerini attı.


Bangladeş Cox’s Bazaar ve Tekna’da 500 bin Arakanlı mülteci yaşıyor.


GANA


Deniz Feneri Derneği bu Ramazan ayı içerisinde Gana’ya 2500 kız 2500 erkek öğrenci için kırtasiye malzemesi gönderdi. Gönderilen yardım konteynerinde her öğrenci için okul çantası, 6 defter, 6 kurşun kalem, 3 tükenmez kalem, cetvel, silgi, kalem tıraş ve kalemlik bulunuyor. Deniz yoluyla gönderilen malzemeler bir ay içerisinde Gana’ya ulaşmış olacak.


Gana’da yapılan adak kesimleri ile 1200 öğrenciye iftar sofrası kuruldu.


450 yetime ise bayram harçlığı verildi.


PATANİ


Deniz Feneri Derneği Patani’de 4 ayrı bölgede kurduğu iftar sofraları ile 1550 kişiye yemek verdi. 1000 yetim çocuğa bayramlık elbise dağıttı. 350 yoksul aileye ise gıda dağıtımı gerçekleştirdi.


FİLDİŞİ SAHİLİ


1200 yetime iftar verildi. Bayram harçlıkları dağıtıldı. Sürekli yardım yapılan 100 yetime aylık yardımları yapıldı.


Abidjan’da 300 öğrencinin eğitim göreceği içinde sağlık kliniği, idari bina, cami, ve okul  inşaatının bulunduğu külliyenin kontrolleri yapıldı.


Dernek ayrıca, Ndusi’de bir cami yapıyor. İnşaatı devam eden cami inşaatı yapımı devam ediyor. İnşaatların üç ay içinde bitmesi hedefleniyor.


Bosna – Hersek’te Tuzla şehri Kral Abdullah Cami’nde 200 yetim ailesi ile iftar yapıldı. Ardından yetimlerimize bayram harçlıkları dağıtıldı.


Makedonya Üsküp’te 250 yetim ve ailesine iftar verildi. Kumanova’da ise 150 kişilik yetim ailesine iftar verildi. Çocuklara harçlık ve yeni bayramlık ayakkabılar verildi.


Kosova Priştine ve Prizren de yaklaşık 500 ihtiyaç sahibi kişiye iftar verildi. 340 yetime harçlık dağıtıldı.

Azerbaycan, Bulgaristan, Etiyopya, Filistin, Irak, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Zimbabwe’de iftar sofraları kuruldu, çocuklara bayramlık giysiler verildi ve bayram harçlığı dağıtıldı.



Son Güncelleme: 15.07.2015 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.