Derman-Der'den 400 kişiye iftar yemeği

Çorum Derman Kültür ve Eğitim Derneği, Ramazan Ayı başından bu yana her gün 400 kişiye iftar yemeği veriyor.

28 Haziran 2016 Salı 10:09
Derman-Der'den 400 kişiye iftar yemeği

Çorum Derman Kültür ve Eğitim Derneği, Ramazan Ayı başından bu yana her gün 400 kişiye iftar yemeği veriyor.


Göçmen aileler başta olmak üzere Çorum’daki ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak sürdürülen yardım faaliyetlerinden bahseden Derman Derneği Başkanı Mustafa Öztemiz, “Hayırseverlerimizin desteği ile
Ramazan Ayı’nda muhtaçların sofralarını şenlendiriyoruz” dedi.


Aşçı Şahin Yılmaz tarafından Dernek mutfağında hazırlanan yemeklerin gönüllülerce mahallelerde dağıtıldığını anlatan Mustafa Öztemiz, Ramazan Ayı’nda yüzlerce aileye sıcak yemek ikramında bulunduklarını kaydetti.


İftar yemeği dağıtım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarını sürdüren Öztemiz, şu bilgileri verdi:


200’LE BAŞLADI 400 KİŞİYE ULAŞTI


“Derman Derneği olarak 2016 yılı Ramazan Ayı’nda farklı bir yardım çalışmasına daha imza attık. İftar yemeği dağıtımını içine alan çalışmamız Ramazan başından bu yana devam ediyor. Özellikle göçmen ailelerin yaşadığı semtlerde yoğunlaşan bu çalışmamız dahilinde iftar vaktine yakın zaman dilimlerinde sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz.


Kunduzhan (Devane) Camii, Çiftlik Mezarlığı, Namazgah, Kale Mahallesi, Gülabibey Mahallesi Alaaddin Camii civarı, Ulukavak Mahallesi Muhtarlığı önü ve Yunus Emre İş Merkezi yanında düzenli olarak iftar yemeği dağıtıyoruz.


Hayırseverlerin katkıları ile derneğimiz bünyesinde 200 kişilik olarak başlattığımız uygulama daha sonra 400 kişiye kadar çıktı. Başlangıçta 3 çeşit olan iftar menüsü pide, tatlı, çorba, pilav ve et yemeğinin de içinde yer aldığı 5 çeşide ulaştı.


Önümüzdeki günlerde Gülabibey Derneği Derneği önünde de yemek dağıtımı yapmayı planlıyoruz. Cenab-ı Allah, yemeklerin yapılmasına maddi katkı sağlayan hayır sahiplerinden ve bu çalışmada gönüllü olarak görev alan tüm üyelerimizden razı olsun.”


Ramazan Ayı’nın ardından Kurban Bayramı için kolları sıvayacaklarını anlatan Derman Derneği Başkanı Öztemiz, hayırseverlerin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

 
(www.corumhakimiyet.net)

Son Güncelleme: 28.06.2016 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.