Derneklere hatırlatma

Çorum İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, dernek genel kurulu yapma zorunluluğu olanlar için bir hatırlatmada bulundu.

04 Ağustos 2020 Salı 14:37
Derneklere hatırlatma

Çorum İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, dernek genel kurulu yapma zorunluluğu olanlar için bir hatırlatmada bulundu.

Yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nın 30/07/2020 tarihli yazısına istinaden genel kurulları 31/10/2020 tarihine ertelenen dernekler bu tarihten önce genel kurul yapmak isterler ise Müdürlüğümüze (Derneklerimizin; Gerekli organlardan yoksun kalması yönetimin başka yollardan sağlanmasının mümkün olmaması, spor kulüplerinin sezon öncesi genel kurul yapmasının önemli ölçüde zorunluluk arz etmeleri, fiil ehliyetinin kazanılamaması gibi önemli hukuki sorunların ortaya çıkabileceği durumlarda veya benzeri) gerekçeler ile müracaat ederek genel kurul yapma talebinde bulunabilecektir. Müdürlüğümüz bu talepleri Bakanlığa gönderecek. Bakanlıkça genel kurula izin verilmesi halinde il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararları çerçevesinde covid-19 kurallarına uyarak genel kurullarını yapabileceklerdir.”denildi.

Son Güncelleme: 05.08.2020 09:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.