Dersanede Kadınlar Günü etkinliği

Eren Er Dershanesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir program düzenleyecek.

04 Mart 2015 Çarşamba 16:53
 Dersanede Kadınlar Günü etkinliği


Eren Er Dershanesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir program düzenleyecek. 8 Mart Pazar günü Dershanede gerçekleştirilecek olan etkinliğe bütün veliler davet edildi.


Kadınlara özel düzenlenecek programda, video gösterimi, şiirler, ikram, müzik, eğlence ve karanfil verilecek.


‘Kadın olmazsa her şey eksik olur’


Eren Er Dershanesi Müdürü Menderes Yılmaz yaptığı açıklamada, şöyle dedi: ’”Kadın yeryüzünde bir çiçek, bulunduğu ortamda havayı değiştiren güzel bir koku, ailenin temel taşı, iş hayatının rengi, deseni, toprağın bereketi, hâsılı olmazsa olmazların birincisidir.


Doğduğunda haneye güneş doğar. Erkek evlat isteyenlere ondan daha hayırlısıdır. Meryem’dir, Fatıma’dır, kadıncık anadır. Evin neşesidir.


Anne Babalar eskilerde kız çocuğuna kerime derlermiş, göz bebeği anlamına gelir. Gözün görmesi için her türlü çerden çöpten korunan, başımızın en mutena yerinde duran gözbebeği, gözümüzün ve gönlümüzün aydınlığıdır.


Büyüyüp gelişince kızlarını evlendirmek zor gelir ana babaya. Bizim kültürümüzde kız isteme vardır, erkekler kızın peşinde koşar, talibi olur ve istemek için ayağına giderler. Düğünde başrol gelinindir. Bu, Kıyafetten de bellidir. Sonra yuvanın harcı, her an herkesin sorduğu, ihtiyacını ona danıştığı ve fedakârlığın zirvesidir.


Baba ölünce aileyi kadın bir arada tutar ama kadın ölünce bağı kopmuş inci kolye gibi dağılır her şey.


Böyle önemli bir varlığı anlamak, kıymetini bilmek ve hak ettiklerini yad etmek için bu gün toplandık. Ne söylesek kadın için az. Bu bağlamda kadınlara da düşen görevler var. Öncelikle kadının değerini kadın bilmeli,  bunu erkeğe de o öğretecek. İlk olarak Çocukken erkeğe kadının önemini kavratmalıyız ki ömür boyu aklından çıkmasın. Büyüdüğünde karşısında duran kadın da, onuruna, gururuna, kimliğine önce kendi sahip çıkıp, sonra erkeğe karşı bunu savunup kendini ezdirtmemelidir’’


Bayanlar! Siz kendinize ne kadar saygı duyarsanız; Erkekte sizi o kadar saygı duyar. Kendinizi hayatın her alanında var edin ki, hayatın merkezinde olduğunuz bilinsin."




Son Güncelleme: 04.03.2015 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165