DHKP-C’yi lânet okudular

Ankara Dikmen’de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketli saldırı düzenleyen ve güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölen DHKP-C’li...

23 Eylül 2013 Pazartesi 12:02
 DHKP-C’yi lânet okudular


Ankara Dikmen’de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketli saldırı düzenleyen ve güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölen DHKP-C’li Muharrem Karataş, memleketi Çorum’da toprağa verilirken, anne Fatma Karataş, “Oğlumu kandırdılar, benden kopardılar. Yıllarca yolunu bekledim. Mutlu gününü göremeden gitti.” diyerek örgüte lanet yağdırdı.

Cenazede Karataş’ın ailesi ile Ankara ve İstanbul’dan gelen Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) mensupları arasında gerginlik yaşandı.

Merkeze bağlı Yoğunpelit köyünde Karataş’ın ailesinin isteği üzerine cenaze namazı kılındı. Marjinal bir grup da cenazeye katılmak istedi, ancak köy sakinleri müsaade etmedi. Ağıtlar yakan anne Fatma Karataş, “Oğlumu kandırdılar, beynini yıkadılar, çocuğumu benden kopardılar. Yıllarca yolunu bekledim. Bunu yapanlar gün yüzü görmesin.” sözleriyle örgüte lanet yağdırdı.

Baba Ali Karataş (68) ise, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “10 yıldır oğlum ile görüşemedik. Onu kandıranlar buraya da geldi. Cenazesini defnederken dahi propaganda yapmaya çalıştılar. Aileler terör örgütlerine karşı dikkatli olsunlar. Bizim yaşadığımız acıyı yaşamasınlar.”

Polisle girdiği çatışmada öldürülen DHKP-C’li Muharrem Karataş’ın cenazesi, önceki gün karayolu ile önce Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’ne getirildi. Burada, Karataş’ın ailesi ile Ankara ve İstanbul’dan gelen Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) mensupları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Karataş’ın bir yakını, gruba tepki göstererek, “Bu çocuğu siz öldürdünüz. Beynini yıkadınız, buraya da art niyetli olarak geldiniz.’’ dedi.

Kısa süreli gerginliğin ardından Karataş’ın cenazesi Çorum merkeze bağlı Yoğunpelit köyündeki evine getirildi. Buradaki vedalaşmadan sonra Karataş’ın ailesinin isteği üzerine cenaze namazı kılındı.

Marjinal bir grup da cenazeye katılmak istedi, ancak Yoğunpelit köyü sakinleri buna müsaade etmedi.  Söz konusu grup ise köylüler mezarlıktan ayrıldıktan sonra Karataş’ın mezarına gelerek slogan attı.

Muharrem Karataş’ın yakınları ise terör örgütleri konusunda bütün aileleri uyardı. Muharrem Karataş’ın babası Ali Karataş (68), oğlunun terör örgütü tarafından kandırıldığını söyledi. Baba Karataş, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Yaklaşık 10 yıldır oğlum ile görüşemedik. Oğlum yanlış kişiler tarafından kandırıldı ve beynini yıkadılar. Buraya da geldiler. Çocuğumuzun cenazesini dahi defnederken canımızla uğraşırken propaganda yapmaya çalıştılar. Aileler terör örgütlerine karşı dikkatli olsunlar benim yaşadığım acıyı yaşamasınlar.”

Anne Fatma Karataş da oğlunun arkasından ağıtlar yaktı. “Oğlum ben seni böyle mi karşılayacaktım? Mutlu gününü görmeden gittin.” diye feryat eden acılı anne örgüte de lanet yağdırdı. “Ben yıllarca yolunu bekledim. Bunu yapanlar gün yüzü görmesin, Allah belalarını versin, çocuğumu benden kopardılar.” dedi.

Yeğeninin daha önce cezaevine girip çıktığını vurgulayan amca Cemal Karataş da yaşanan süreci anlatıp aileleri örgütler konusunda uyardı: “Yeğenim normal işine dönmüştü. Sonra yeniden aklını çelmişler.

Nasıl örgüte kattılar bir türlü anlamadık. Aileler imkânları dahilinde her zaman çocuklarına sahip çıksınlar. 15 yaşından sonraki gençlere güç yetmiyor artık. Aileler, 3 yaşından başlayıp da hayata atılıncaya kadar çocuklarına sahip çıksınlar.’’

Zaman'ın haberine göre, Muharrem Karataş, Çorum’da DHKP-C terör örgütü adına silahlı eylemlere katılması nedeniyle 2003 yılında gözaltına alınarak tutuklandı ve 2 yıl hapis yattı. Bu süre içerisinde emniyet tarafından DHKP-C’den uzak durması ve yanlış yolda olduğu yönünde uyarıldı.

Ancak daha sonra farklı illerde örgütün eylemlerine katılması sebebiyle tekrar tutuklandı ve bir süre hapis yattıktan sonra serbest kaldı. Teröristin, uzun yıllar Yunanistan’da örgüt tarafından silahlı eğitim aldığı da iddia edildi.

Zaman




Son Güncelleme: 23.09.2013 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.