Dışı sizi, içi bizi yakar

Samsunlu gazeteci ağabeyimiz Çorum'a bakıp kendi şehri için hayıflanıyor. Oysa Çorum için de manzara iç açıcı değil...

30 Ekim 2019 Çarşamba 23:24
Dışı sizi, içi bizi yakar

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun sözleri komşumuz Samsun’da sert etki yaptı, gündem oldu malum. Samsunlu gazeteci büyüğümüz Çorum’dan yola çıkarak, Samsun için hayıflanırken, biz de her zaman ki gibi Çorum için endişe ediyoruz.  

Kavuncu ne demişti hatırlayalım: “Çorum sanayide rüştünü ispat etti. Rakibimiz Kayseri, Denizli, Bursa, Kocaeli olmalıdır. Çevre illerde Samsun dahil her anlamda kendi ölçeğimizde daha iyiyiz.”

Bu sözlere ilk tepki Samsun’un en etkili gazetesi Hedef Halk’ın Genel Yayın Yönetmeni duayen gazeteci Aziz Yener Cabbar’dan geldi.

Mevzuyu ilk gün sıcağı sıcağına ‘Samsun’un çöküşü komşularının iştahını kabarttı’ başlığında sert bir yazıyla köşesine taşıyan Cabbar, dün de ‘Çorumlular aradı, kırılmamışlar’ diyerek memleketinin kayıplarından  sorumlu tuttuğu siyasetçileri, yerel yöneticileri adeta topa tuttu.

Cabbar, Samsun’un sahip olduğu liman, havaalanı, demiryolu, nüfus ve enerji üssü konumuna rağmen bilhassa sanayide Çorum’un gerisinde kalmasından bahisle yerele dair eleştirilerini sıraladı.

Meslek büyüğü ağabeyimiz Aziz Yener Cabbar’ın kendi penceresinden Samsun için yazıp çizdiklerine saygı duymakla beraber, Çorum’un da sanayi ve ihracattaki üstünlüğüne rağmen birçok alt yapı eksikliği olduğunu hatırlatalım.

Cabbar’ın ifadesiyle Samsun’da liman var, havaalanı var, demiryolu var, uluslararası enerji koridoru üzerinde stratejik bir konumu var, nüfusu bir milyonun çok üzerine yükselmiş,  ama sanayisi Çorum kadar gelişmemiş.

Ama gelin görün ki, Çorum için manzara Cabbar’ın  çizdiği kadar iç açıcı değil. Çorum’da gümrüklü kargo taşımacılığını da içine alacak bir havaalanı yok, demiryolu yok, genel nüfusu ya azalıyor ya da yerinde sayıyor. Potansiyeline rağmen sağlık, spor, kültür, sinema, turizm kenti değil. Limanı da zaten yok.

Sadece özel müteşebbislerin olağanüstü gücüyle sanayide, ihracatta kendi ölçeğindeki illere, hatta Samsun’a fark atabiliyor. Şöyle bir hayal edin; Samsun’un sahip olduğu o devasa alt ve üst yapı yatırımlarına sahip olsak neler yapılmazdı ki. Bir Denizli, Kahramanmaraş, Kayseri, Bursa ve hatta Kocaeli ile yarışmaz mıydık?

Elbette zamanında bu yatırımları kazanabilseydik şimdi çok farklı yerlerdeydik. Hatta kendi ölçeğimizdeki illeri çoktan sollayıp hatırı sayılır illerle başa baş rekabet ederdik.

Samsunlular Çorum’u örnek verirken kendilerinin daha şanslı olduklarını düşünüyorlardır elbette. Bizim için de asıl mesele siyasi tercihlerde hep alt sıralarda kalan Çorum’un şansızlığı maalesef. Çorum için tek kelimeyle söylenecek sözünüz ne deseler, ‘dışı sizi içi bizi yakar’ olacaktır.

Son Güncelleme: 03.11.2019 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdullah 2019-10-31 08:40:17

Mustafa bey bir sistemi bitiren Adaletsizliktir. ÇORUMUN DERDİ, ADALETSİZ YÖNETİMLERDİR. ELLE GELEN DÜĞÜN BAYRAM

Avatar
Hey_hat BU KAFAYLA BU KADAR 2019-10-31 10:52:34

Laf çok ama özünü yazalım. Siyasilerde zaten liyakat yok. BELEDİYA BAŞKANIndan bahsedelim mesela. Çorumu sinek bastı, ilaç yerine boş su bastığı söyleniyor. Gazi, inönü caddesindeki tıkanık belli. 3 tane yaya geçidini kaldırmak için DAHA NEYİ BEKLİYORSUN. Sen bu kadarmı acizsin. Beşiktaş, eminönü, eyüp sahil yolunda bile araçlar inanın bizim caddelerden hızlı işliyor.

Avatar
Çorumlu 2019-10-31 12:17:16

Bu vekillerden birşey olmaz ahmeta çerkezlerden başka hiç kimsenin işini yapmıyor erol efendi sürat 5 karış osmancıklı ne yapacağını bilmiyor anca bu kadar

Avatar
Çorumlu 2019-10-31 01:18:31

Çorum bilinçli bir şekilde aşağı çekiliyor havaalanın ısrarla yapılmaması bunun kanıtı

Avatar
Kenann 2019-10-31 07:03:57

Bizim en büyük Kaybımız, tuttuğu koparan, cesur, yürekli ve Donanımlı milletvekilimiz olmadı.. maalesef sadece resim vermek onlara yetiyor ama bakıyorsunuz bunlara çok kısa zamanda servetlerini 3-5 kat artırmışlar.. milletvekilinin görevi Şehri için koşturmak tır.. Açık konuşayım Belediye Başkanı da istenileni veremedi, aylar geçti hala dişe dokunur bir icraat yok. Saat kulesi dibine taktığı ampulleri icraat diye anlatıyor..

Avatar
Çorumlu'ya 2019-10-31 13:55:26

Ahmet Ceylan Çerkezlerin işini değil işine gelenin işini yapıyor.

Avatar
Liyakat 2019-10-31 21:08:17

Adaletsiz liyakatsiz yönetim dikkat edin bu liyakat kelimesi ennn çok bu iktidar döneminde kullanıldı kul hakkı yiyen hemde çatır çatır sözde dindar iktidar vekiller yöneticiler vs kurban olsunlar onlar islama