Diyanet daha fazla inisiyatif almalı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, TBMM Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi üzerine konuştu.

17 Aralık 2019 Salı 19:57
Diyanet daha fazla inisiyatif almalı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, TBMM Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi üzerine konuştu.

Kavuncu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aile ve gençlik üzerinde daha fazla inisiyatif alması gerektiğini söyledi.

İşte Kavuncu'nun o konuşması;

İnsanlık tarihi boyunca inanma ihtiyacı ve buna bağlı olarak din olgusu, bireysel ve toplumsal yaşamda en önemli gerçekliklerin başında gelmektedir.

Bu hassas alanın kendi haline bırakılması; suistimallere ve sapmalara zemin oluşturacağından, bu alanı düzenlemek ve halkın dini konulardaki taleplerini karşılamak üzere; 1924 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuş, 95 yıldır üstlendiği misyon ve gerçekleştirdiği hizmetleriyle, en güvenilir devlet kurumlarımızdan biri olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Dinin iki temel kaynağı olan Kur'an ve Sünnete dayalı sağlam bilgiyi esas alan, Müslümanların 14 asırlık dinî tecrübesini ve insanlığın ortak birikimini göz ardı etmeyen ve insan merkezli hizmete odaklanan Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumsal huzurun en önemli mimarlarındandır.

Bu kapsamda, Türkiye’nin 81 vilayetinde olduğu gibi seçim bölgem Çorum’da da, Müftülüklerimiz aracılığıyla, 85 bini aşkın camisi, Kız ve Erkek Kur’an Kursları, Diyanet Gençlik Merkezleri, Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları, Aile Danışma ve Dinî Rehberlik Büroları gibi bir çok kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla halkımıza hizmetlerine devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın varlığı; milletimizin en büyük imkânlarından biridir. Bugün birçok ülkede, din üzerinden yaşanan kavga ve kargaşanın ülkemizde makes bulmaması bu kurumun varlığı ile doğru orantılıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı; milli mücadele yıllarımızdan, 15 Temmuz FETÖ ihanetine kadar, en zor zamanlarda hep milletimizin yanında yer almıştır.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde, ‘’ezanları susturan darbelerden, darbeleri durduran selalara’’ misyonuyla, İmam ve müezzinlerimizin, “diriliş ve kıyam salâlarını” asla unutmamız mümkün değildir.

Diyanet İşleri Başkanlığımızdan bir diğer beklentimiz; verdiği temel din hizmetlerinin yanında, gerçek bir beka meselesi olarak gördüğümüz; ailelerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz gibi sosyal konularda da daha fazla insiyatif alması, daha fazla görev ve sorumluluk üslenmesidir.

Başkanlık bu yıl, Mevlid-i Nebi Haftasının temasını, “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlemişti. Bu kapsamda hafta boyunca önemli faaliyetler gerçekleştirildi. Tebrik ve teşekkür ediyoruz.

Ancak; Başkanlığımız bu faaliyetlerini, bir hafta, bir ay hatta bir yılla sınırlandırmamalı, böylesine önemli bir konuyu sürekli gündeminde tutmalı, topluma rehberlik etmeye devam etmelidir.

Zira, Gerçek beka meselemiz olan aile tükenirse, umutlarımız tükenir, aile tükenirse geleceğimiz tükenir, yarınlarımız tükenir.

Diğer taraftan, medeniyetimizin merkezi olarak gördüğümüz camilerimizi, sadece namaz kılınıp dağıldığımız bir ibadet mekânı olarak düşünmek de, ona yapılabilecek en büyük haksızlıktır.
Zira Camilerimiz; Çocuklarımızın neşesiyle, gençlerimizin heyecanıyla, pirifânilerimizin tecrübesiyle, kadınlarımızın nezaket ve becerisiyle de dolmuyorsa, o cami bizim gönlümüzde de, gözümüzde de boştur.

Yine geçtiğimiz yıllarda başkanlığımız ‘’Camiler Çocuklarla Çiçek Açsın – Camiler Çiçek Açsın’’ sloganıyla önemli bir projeye imza atmıştı. Bu ve benzeri hizmetlerin artarak devam ettirilmesi en büyük arzumuzdur.

Zira milletlerin ülkelerin en büyük servetleri, sadece yeraltı, yerüstü zenginlikleri, köprüleri barajları değildir, belki de; en büyük servetleri iyi yetişmiş donanımlı genç nesilleridir.

Bu bağlamda hamdolsun; Dünyada bağımsız yaklaşık 200 ülkeden yarısının her birinin toplam nüfusundan daha fazla genç nüfusa sahibiz.

Göz bebeğimiz yavrularımızın, gençlerimizin, donanımlı, nitelikli, vatanına, milletine, devletine, bayrağına bağlı bireyler olarak yetiştirilmeleri, en başta biz milletvekilleri olmak üzere; ilgili kurum ve kuruluşların asli ve öncelikli sorumluluğumuzdur.

Yüce Allah’ın Kur’an’da sıkça Müslümanlara bir sorumluluk olarak yüklediği iyiliği yaymak ve kötülükten uzaklaştırmak görevini yerine getiren, Diyanet İşleri Teşkilatımızın bütün kademelerinde fedakârca görev yapan din gönüllülerine şükranlarımı sunuyor, 2020 yılı bütçemizin bereketli ve hayırlara vesile olmasını, diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
karakuş 2019-12-18 03:31:04

sayın vekilim kızınız belediyeye nasıl girdi?

Misafir Avatar
sual 2019-12-18 11:28:41 @karakuş

Güzel bir soru,bir soru da Benden;sendika başkanı iken yurt dışı gezisine gittiniz mi?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Don Kişot 2019-12-17 23:12:28

Yok canım ne gerek var diyanete, ensar vaaarr, çağrı varrr, ilim yayma vaaarrr, menzil vaaarrr. Bunlar zaten yeterince bölüyor Ümmeti, diyanette oh ne rahat. Ezan merkezî, vaaz merkezî, hutbe merkezî. İmamlar zaten bal pirinç araba ev satmaktan namaz kıldırmaya iyi vakit buluyor.

Avatar
Çorumlu 2019-12-18 10:41:20

Millet AÇLIKTAN ölüyor intihar ediyor gündem olmuyor.. Türkiyenin en güzel işi imamlık. Toplasan yarım saat çalışmıyor günde

Avatar
Ali 2019-12-17 20:25:22

Diyanet ikdidarın arka bahçesi olmamalı. Haksızlık ve adaletsizlik lere sessiz kalmamalı . Bakandan gelen emire göre hutbe olmaz . Aleyna Tilkiy i örnek gösterenleri önce bu kurum kınamalı.

Avatar
Nur 2019-12-17 21:08:16

Camilerimizin bir bölümü gençlerimizin ders yapabilecegi kütüphaneler olarak düzenlenebilir.Çocuklarımız hem ders yapar hem de ibadete alışır.Imamlarımızın bu konuda destek olması da çok önemli tabiiki.Zira cami kirlenecekdiye ellerinden gelse cemaati dahi camiye koymayacaklar

Avatar
Kenan 2019-12-18 06:43:19

Yarım kalan ilçenizdeki kuran kursları ile ilğileriyormusuruz. İsterirse dilaret 1 haftada perayı toplar 1 aya açar NEDEN İLÇENİZDEKİ KURSU TAMAMLAMIYORSUNUZ. NEDEN???

Avatar
Salih 2019-12-17 21:29:13

Allah razı olsun Sn vekilim

Avatar
Yasemin 2019-12-18 03:09:21

Diyanet İlahiyat faiz. nasıl indirilir pratikte birşeyler yapmalı. Diyanet İlahiyatçılarin aile yapısına sahip çıkıp birşeyler yapmalı TV lerde hocalar TL ovsun yükseleceğine inandığını söylesin. yabancıların parasını konuşan metheden hocalarımızı kınıyorum faiz konusunda katkı sağlayacaktır İnsALLAH İlahiyatçılar Milletimize Devletimize katkı sağlasinlar lütfen algı yaparak gençleri Devlete düşman etmesinler.genclerimizin erken yaşta evlenmeleri için mutlu yuva kurmaları için hangi katkıyı sağlıyor sayı söyleyebilirler mi şu kadar mutlu yuva kurulmasına vesile olduk diye tabiiki çok çalışan katkı sağlayan ilahiyatçılar imiz da var sayılarını artırsın ALLAH c.c.