‘Diyanet Sen yanlışta ısrarcı’

Türk Diyanet Vakıf Sen Başkanı Mustafa Ünlü, Diyanet Sen Şube Başkanı Ali Yıldız’ın cevabi açıklamasına...

24 Ekim 2014 Cuma 15:38
‘Diyanet Sen yanlışta ısrarcı’


Türk Diyanet Vakıf Sen Başkanı Mustafa Ünlü, Diyanet Sen Şube Başkanı Ali Yıldız’ın cevabi açıklamasına yazılı bir açıklamayla cevap verdi. Ünlü, Diyanet Sen’in geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum İdari Kuruluna sunduğu *Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Yer değiştirme yönetmeliğinin 5/b maddesi uyarınca yani ortak nitelik kaybı nedeniyle görevine son verilen Din Görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve görevlerine dönmeleri hususunda çalışma yapılmasının sağlanması*şeklindeki  başlıklı maddenin, din görevlilerinin vakar ve haysiyetini ayaklar altına alan bir teklif olduğu görüşünü tekrarladı.


Ünlü, açıklamasında şöyle dedi;


“Bahsedilen Diyanet Atama Yönetmeliği 5/b Maddesi Atanmalarında Dini öğrenim şartı esas alınan unvanlarda: İtikat, İbadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklinde ortak bir nitelik taşımak,diye ifade ediliyor.(Diyanetin Hukuk müşavirliği ve Rehberlik .ve Teftiş Kurulu bu maddeyi şu şekilde tanımlamaktadır:Atanmasında dini öğretim şartı aranan kadroda (İmam Hatip,Müezzin Kayyım,Kuran Kursu öğreticisi)çalışan bir Diyanet personelinin gayri meşru ilişki kurduğu,içki içtiği yada zimmetine para geçirdiği tespit edildiği takdirde ‘’ORTAK NİTELİK’’ vasfını görevi başındayken kaybettiği hükmüyle Diyanet’teki görevine son verilir. İşte tanımlamanın yer aldığı metne bu linkten bakabilirsiniz


Ortak nitelikten kasıt, gayrı meşru ilişki, alkol ve zimmete para geçirmek…


Yapılan bu teklif şüphe götürmeyecek şekilde bu madde kapsamında görevine son verilenlerin affedilerek göreve tekrar  dönmelerinin sağlanmasını içermektedir.


Bize göre bu teklif: Din görevlisinin vakar ve haysiyetini ayaklara altına alan, toplum nezdinde Din görevlisinin ve sendikalarının itibar ve güvenilirliliğini tartışmaya açacak bir tekliftir. Bu nedenle bu maddeye karşı çıkmış ve bunun karşısında duracağımızı en yüksek perdeden dile getirmiştik.


Çünkü:657 sayılı kanun ile 633 sayılı Teşkilat kanunumuzun Amir hükümlerine istinaden yürürlüğe giren, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 5/b maddesi Diyanet Camiamızın ve hizmet sunduğumuz necip milletimizin kırmızıçizgisidir.


Diyanet Senin buna yönelik tahripkar teklifini manidar buluyoruz.Camiamızın ve necip milletimizin kırmızı çizgisine yönelik bu saldırıyı ihanet sayar karşısına dikiliriz, diyerek tepkimizi  basın açıklamasıyla dile getirdik.


Ancak Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, bütün gerçekleri görmeyerek bize cevap vermiş ve bizi iftiracılıkla suçlamıştır.


Ali Yıldız ortak niteliğin ne olduğunu bilmiyorsa aşağıda verdiğimiz linke bakıp öğrensin.


http://www2.diyanet.gov.tr/RehberlikVeTeftisBaskanl%C4%B1g%C4%B1/InSorGenelBil


Tekliflerinin yöresel farklılıklar gösteren İslami töreleri kastettiklerini örnekte de Elazığ Karakoçan ve Palu ilçelerinden örnek vermiştir. Oysaki taziye çadırına gitmeyen ya da tinercilere kuru sıkı tabancayla ateş eden hiç bir din görevlisi görevden atılmamıştır.


Şimdi Kamuoyunun huzurunda Ali Yıldız’a soruyorum:


1-Taziye çadırına gitmeyen ya da kuru sıkı tabancayla ateş eden hangi din görevlisi görevden atılmıştır?


2-Madem bu teklifinizde haklısınız, masum bir teklif olduğunu düşünüyorsunuz neden internet sitenizden bu maddeyi kaldırdınız?


3-5/b maddesinden görevden atılan sendika üyeniz yada yöneticileriniz var mı?


4-Bu teklifinizle kimleri kurtarmak istiyorsunuz?


5-2014 rotasyonunda 42 arkadaşımız huzursuz oldu ve rotasyon işlemleri sonuçlandı, rotasyonla ilgili EYLEM kararı almıştınız Bu eylemi ne zaman yapacaksınız?


Sendikacılık Hak arama ve alma mücadelesidir, başkalarının hakkını gasp ederek bir yerlere gelmek değildir. Bizim sendikal anlayışımızda öncelik kişisel çıkarlar değil üyelerimizin çıkarlarıdır.


Kim yalancı kim iftiracı kim baskıcı  kim hak yedi, bütün çalışanlarımız biliyor.”



Son Güncelleme: 24.10.2014 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSA ÖKSÜZ 2014-11-11 20:27:54

mustafa başkanım sizi tebrik ediyorum.bu çirkefliği tüm açıklığıyla ortaya koymuşsunuz.gerçek yüzlerini ortaya sermişsin başarılar diliyorum