Diyarbakır annelerine Çorum desteği

Çorum ile birlikte 18 ilinden Diyarbakır annelerine destek için 33 kadın bölgeye gitti.

18 Haziran 2021 Cuma 16:06
Diyarbakır annelerine Çorum desteği

Türkiye’nin 18 ilinden Diyarbakır annelerine destek için gelen 33 kadın, Şanlıurfa Balıklıgöl’de balıklara yem atıp dua etti.
Bursa, Artvin, Çorum gibi 18 ilden gelen 33 kadın, Diyarbakır annelerine destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası Şanlıurfa’ya gelen grup, tarihi ve dini öneme sahip dünyanın en büyük akvaryumu konumundaki Balıklıgöl’de balıklara yem atarak, Diyarbakır annelerinin evlatlarına kavuşması için dua etti.

GÖZYAŞLARI İLE ANNELERİN YANINDAN AYRILDIK

Diyarbakır annelerini ziyaret eden kadınlardan Vildan Yavuz, “Biz Diyarbakır’da HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan annelere destek olmak için geldik. Onların acılarını paylaşmak, onların yanında olduğumuzu belirtmek istedik. Onları anladığımızı anlattık. İnanın gözyaşları ile onların yanından ayrıldık. Onların çocukları bizim çocuklarımızmış gibi hissettik. Diyarbakır ziyaretimizin ardından Şanlıurfa Balıklıgöl’e geldik. Burada yaptığım ilk dua, o annelerin çocuklarına kavuşması içindi. O anneler çaresiz bir şekilde çocuklarını bekliyorlar. Biz her zaman o annelerin yanında olacağız” dedi.

HERKES ANNELERİN YANINDA YER ALMALI

Birsen Cankur ise, “Karma bir şekilde bir proje kapsamında Diyarbakır annelerini ziyaret etmek için yola çıktık. Onların yanında olduğumuzu göstermek için geldik. Buradan tüm Türkiye’ye çağrıda bulunmak isliyorum. Her kesimden insanların bu annelerin yanında durmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan duaların ardından grup Balıklıgöl’den ayrıldı.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-06-19 08:27:36

Ziyaret bahane ziyafet şahane.
1- Bu geziyi kim organize etti
2-Bu 33 kadını kim seçti seçme kriterleri neydi
3-Bu gezinin giderlerini kim karşıladı
4-Geziye katılan kadınlardan tek kuruş harcayan oldu mu
5-Ülke de yaşanan ekonomik sıkıntı varken bu özel 33 kadın gezecek diye dünya kadar para harcamak neyin nesi
6-Bu 33 kadının misyonu nedir kimi temsil ediyorlar neyi değiştirebilirler
7-Yiyin beyler yiyin aksırıncaya kadar tıksırıncaya kadar yiyin haram olsun.

banner165