‘Dodurga’da tedbirler alındı’

Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş. (YEPAŞ), Çorum’un Dodurga ilçesindeki elektrik abonelerinin mağduriyet yaşamaması için gerekli düzenlemelerin yapıldığını duyurdu.

23 Kasım 2016 Çarşamba 21:32
 ‘Dodurga’da tedbirler alındı’


Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş. (YEPAŞ), Çorum’un Dodurga ilçesindeki elektrik abonelerinin mağduriyet yaşamaması için gerekli düzenlemelerin yapıldığını duyurdu.


Yetkililer Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve vatandaşların dile getirdiği iddialara cevap verdiler.


Dodurga’da hizmet veren YEPAŞ şubesi yerine N-Kolay Ödeme Kuruluşu işbirliğiyle yeni bir hizmet noktası oluşturulduğunu belirten yetkililer, “Bilgi işlem sistem alt yapımızın yenileme çalışmaları doğrultusunda tüm işlemleriniz de bu şubelerimizden kısa bir süre içerisinde yapılmaya başlanılacak” açıklamasında bulundular.


YEPAŞ Kurumsal İletişim Servisi’nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


“Dodurga ilçemizde hizmet vermekte olan YEPAŞ şubemiz yerine YEPAŞ & N-Kolay birlikteliği ile yeni bir hizmet noktası oluşturulmuştur. Yasal mevzuat çerçevesinde oluşturulan şubemizde YEPAŞ işlemlerinizi güvenilir bir şekilde ve hiçbir ücret ödemeden yapabilirsiniz. Bilgi işlem sistem alt yapımızın yenileme çalışmaları doğrultusunda tüm işlemleriniz de bu şubelerimizden kısa bir süre içerisinde yapılmaya başlanılacaktır.


6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Fatura Ödeme sektörüne önemli bir düzenleme gelmiş ve geçmişte birçok vatandaşımızın mağdur olduğu, yasal olmayan fatura ödeme merkezlerine karşı önemli yaptırımlar getirilmiş ve tüketicinin korunması amaçlanmıştır.


Bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na yaptığı başvuru neticesinde, BDDK’nın 3 Eylül 2015 tarih ve 6435 sayılı kararı ile N-Kolay Ödeme Kuruluşu A.Ş.’ ye ‘Ödeme Kuruluşu’ olarak faaliyet izni verilmiştir.


YEPAŞ Elektrik faturalarınızı, YEPAŞ & N - Kolay logosunu gördüğünüz yüzde 100 güvenli ödeme merkezi ödeme noktalarından ilave bir ücret ödemeksizin, güvenle ödeyebilirsiniz.


YEPAŞ & N-Kolay İşlem Merkezlerinde, standart çalışma saatleri ve günleri dışında da sıra beklemeksizin, konforlu ve güvenilir bir şekilde faturalarınızı ödeyebilir ve diğer işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


Faturalarınız sadece YEPAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezleri, Anlaşmalı Bankalar ve YEPAŞ & N-Kolay Noktalarına ödeyiniz. Bunun dışında kalan; Şirketimizden tahsilat yetkisi almaksızın fatura tahsilatlarına ‘illegal olarak’ aracılık eden fatura ödeme merkezlerine kesinlikle itibar etmeyiniz.” (Haber Merkezi)



Son Güncelleme: 23.11.2016 21:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.