Doğaya 2 bin adet keklik salındı

Doğaya 2 bin adet kınalı keklik salındı.

21 Temmuz 2015 Salı 16:31
 Doğaya 2 bin adet keklik salındı


Doğaya 2 bin adet kınalı keklik salındı.


Orman ve Su Şube Müdürü Mahmut Temel, doğada sayıları azalan yaban hayvanlarının sayısını artırmak amacıyla zaman zaman  doğaya yaban hayvanı yerleştirme çalışmaları yapıldığını, bu çerçevede Yozgat’ta bulunan üretme istasyonundan alınan 2000 adet Kınalı kekliğin 25-29 Haziran 2015 tarihleri arasında çeşitli köylerde  doğaya salındığını bildirdi.


Temel, açıklamasında “Şube Müdürlüğümüz tarafından bugüne kadar ilimizde doğaya toplam 6470 adet kınalı keklik yerleştirilmesi yapılmıştır. Doğaya yerleştirilen kınalı keklikler tabiata uyum sağlamış olup,  ilimizde kınalı keklik sayısında ciddi artış görülmektedir. Doğanın insan tarafından bozulan dengesini tekrar eski haline getirmek ve doğada bulunan yaban hayvanlarının sayısını artırmak amacıyla yapılan bu çalışmaların en başarı olduğu illerden birisi ilimizdir. Doğaya yerleştirilen Kızıl geyikler, sülünler ve kınalı keklikler doğaya adapte olmuş, çoğalmış ve ilimizin yaban hayatı gün geçtikçe zenginleşmektedir. Doğaya yerleştirme çalışmaları  sonraki yıllarda da devam edilecektir.”



Son Güncelleme: 21.07.2015 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165