Doğu Guta'daki zulme dikkat çekti

Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, Doğu Guta'daki zulmü yapanların Allah'tan cezalarını bulmasını istedi

09 Nisan 2018 Pazartesi 09:11
Doğu Guta'daki zulme dikkat çekti

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı Doğu Guta'nın Duma ilçesinde yapılan katliamla ilgili yayınladığı mesajında, bütün bu katliamların failinin Esed Rejimi olduğunu, İran ve Rusya’nın da ona ortaklık ettiğini söyledi.

Yaklaşık 7 kilometrekarelik Duma'da, 100 bin kişinin ağır bombardımanlar eşliğinde abluka altında yaşadığını hatırlatan Saatcı, "Masum insanlara hapishanelerde uyguladığı vahşi ve insanlık dışı muameleleri defalarca belgelenen, onlarca kez düzenlediği kimyasal saldırılarla binlerce masum sivili katleden, varil bombalarıyla şehirleri masum insanların başına yıkan katil Suriye rejimi dünyanın sessizliğinden ve arkasındaki İran ve Rusya’dan aldığı güçle katliamlarını sürdürmektedir. Suriye İnsan Hakları Ağı’nın, 4 Nisan tarihinde yayımladığı rapora göre, Beşşar Esed rejiminin Suriye'de iç savaşın başlamasından buna yana 214, Han Şeyhun katliamından sonra da 11 kez kimyasal silah saldırısı düzenlemiştir. Ancak bütün bu saldırılar karşısında bütün dünya ağız birliği etmişçesine suskunluğu ve görmezliği tercih etmektedir. Bütün bu katliamların faili Esed rejimi ise ortağı da açık ve net olarak İran ve Rusya’dır. Yanı sıra, Suriye’de insanlık suçlarını önlemek ve masumları korumak üzere değil de DAİŞ ile mücadele adı altında emperyal faaliyetler yürüten ABD ve koalisyon güçleri ile bu katliamlar karşısında sessiz kalan ülkelerle, hiçbir adım atmayan BM ve diğer uluslararası kuruluşları da bu katliamların sorumlusudur. Bu sessizlik ve umursamazlık katliamları zımnen desteklemekten başka bir anlam taşımamaktadır. Zalim yönetimler ve işgalci güçler bu zımni destekten güç alarak her gün yeni bir zulme imza atmaktadırlar. İşgalci Siyonist rejim, Filistinlilerin Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla başlattıkları barışçıl protesto eyleminde 30 Filistinli’yi şehid edip 1500’den fazla kişiyi de yaralama cüret ve cesaretini bu zımni destekten almaktadır." dedi.

Saatcı, Allah’ın lanetinin zalimlere üzerine olması  temennisinde bulundu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.