Doğu Türkistan’da zulme karşı durdular

Çorum Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı M. Yavuz Ünlü, katil Çin'in baskısından kaçarken yakalanan...

20 Aralık 2014 Cumartesi 18:03
 Doğu Türkistan’da zulme karşı durdular


Çorum Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı M. Yavuz Ünlü, katil Çin'in baskısından kaçarken yakalanan 300 Uygur Türk'ünün Çin'e teslim edilmeyip, Türkiye'ye kabul edilmesi gerektiğini söyledi.


Ülkü Ocağı tarafından düzenlenen imza kampanyasına destek vermek için Hürriyet Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasını, dev Uygur bayrağı açarak gerçekleştiren Ünlü, Doğu Türkistan'da yaşanan zulme tüm dünyanın kör, sağır ve dilsiz kaldığını ifade etti.


İdamla yüzyüze kalması muhtemel soydaşlarımız için, her Müslüman'ın kaygı duyması ve adım atması gerektiğinin altını çizen Çorum Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı M. Yavuz Ünlü, açıklamasında şunları ifade etti; "Mesele Doğu Türkistanlı soydaşlarımız olduğunda maalesef dünya kör, sağır ve dilsiz olmaktadır. Dünya bir tarafa, Müslüman devletler de bu davada sessizdir. Ey müminler duyun Doğu Türkistanlılar Müslümandır; ey Ümmet-i Muhammed bilin onlar akrabamızdır. Her hafta Cuma hutbesinde imam efendiden dinlediğimiz yüce dinimizin ''Muhakkak ki Allah adaleti, iyiliği ve akrabaya yardımı emrediyor..." buyruğunca Doğu Türkistanlı akrabalarımıza yardım etmeyecek miyiz, seslerini duymayacak mıyız?


Ey müminler siz hiç namaz kılmak isteyip de kılamamak, oruç tutmak isteyip de tutamamak, yüce kitabımız Kur-an'ı Kerim'i öğrenmek isteyip de öğrenememek ne demektir bilir misiniz? Camiye alınmadığınız oldu mu hiç? İşte Doğu Türkistanlı soydaşlarımız namaz kıldığında, yüce kitabımız Kur-an'ı Kerim'i okuduğunda Kızıl Çin Devleti tarafından suçlu ilan edilmektedir. Bu zulme daha ne kadar sessiz kalacağız? Biz, Türkiye olarak bu mazlum Müslümanlara sahip çıkmayacak mıyız? Biz Osmanlı torunu değil miyiz? Osmanlı coğrafyasında yaşanan bu zulme sessiz mi kalacağız? Kaşgarlı Mahmud'un, Yusuf Has Hacib'in, Osman Batur'un vatanına sahip çıkmayacak mıyız? Doğu Türkistan'ın günümüzdeki efsane ismi Rabia Kadir hanımefendiye ne zaman kapımızı açacağız? Dünyanın neresinde acı çeken bir Müslüman, bir Türk varsa; acısı acımız, hüznü hüznümüzdür. Efendimizin buyurduğu gibi "Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir, bir uzvu acı çekerse, bütün vücut acı çekmelidir." Kardeşlerimiz bu haldeyken bizim de yüreğimiz yanıyor. Adımız Müslüman soyadımız Türk'tür bizim.


Doğu Türkistan davası basit bir siyasi dava değildir. Bu ülkede hatta bu dünyada yaşayan ve kendini Müslüman sayan, Türk olarak kabul eden insan haklan savunucularının, demokrasi havarilerinin millet ayırt etmeksizin, herkesin sahip çıkması gereken bir davadır. Ama özellikle de "Ben Müslümanım, ben Türküm, ben Osmanlıyım" diyen yetkililerin sahip çıkması gereken bir meseledir.


Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na ve Çorum İl Başkanı'na bu davaya sahip çıktıkları ve imza kampanyası başlattıkları için Çorum Türk Ocağı adına özellikle teşekkür ediyorum. O listeye Türk Ocağı'nın imzasını atmakla gurur duyacağız. Kim zulmün, zalimin karşısında ve mazlumun yanındaysa biz de Türk Ocağı olarak onun yanında olacağız.


Zulümden ve işkenceden kurtulmak için vatanlarını terk etmek zorunda kalan 300 Doğu Türkistanlı Uygur Türk'üne Türkiye kapılarını açmalıdır. İslam'ı özgürce yaşamayı hayal eden soydaşlarımız ancak Türkiye'de huzur bulacaktır. Bu konuda hükümet yetkililerini göreve çağırıyoruz. Arakan için, Suriye için, Irak İçin, Filistin için akan gözyaşları Doğu Türkistanlı soydaşlarımız için de akmalıdır. Kahrolsun kızıl Çin, yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan."


Türk Ocağı’ndan Çin’e tepki, Uygur kardeşlerimize destek


Türk Ocağı Çorum Şubesi Gençlik Kolları, 300 Uygur Türk'ünün Çin'e teslim edilmemesi ve Türkiye'ye kabul edilmesi için Çorum Ülkü Ocağı tarafından yürütülen imza kampanyasına anlamlı bir destek verdi.


Dev gök bayrakla birlikte Hürriyet Parkı önünde toplanan Türk Ocağı üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından, kalem kırarak Çin'in uygulamalarının ve kararlarını protesto etti.


Çorum Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı M. Yavuz Ünlü, yaptığı basın açıklamasında, dünyanın Doğu Türkistan'da yaşanan zulme sessiz kalmasını eleştirerek, bu zulme dur denilmesi gerektiğine işaret etti.


Ünlü, basın açıklamasında da hazır bulunan Çorum Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Hattab İmal'e teşekkür ederek, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na ve Çorum İl Başkanı'na bu davaya sahip çıktıkları ve imza kampanyası başlattıkları için Çorum Türk Ocağı adına özellikle teşekkür ediyorum. O listeye Türk Ocağı'nın imzasını atmakla gurur duyacağız. Kim zulmün, zalimin karşısında ve mazlumun yanındaysa biz de Türk Ocağı olarak onun yanında olacağız.” dedi.


Açıklamaya katılan daha sonra  imza standını da ziyaret ederek, imzalarıyla da kampanyaya destek verdi.




Son Güncelleme: 22.12.2014 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2014-12-22 08:19:53

"300 uygur türkü'nün.." ne türkü'sü kardeşim? 300 uygur türk'ünün kemikleriniz sızlatma düzgün yaz şunu türkçe katillleri!

banner165