‘Döner sermaye dönmüyor’

Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı M. Fatih Gök, yasal mevzuat gereği her ay ayın on beşinde...

16 Şubat 2015 Pazartesi 11:41
‘Döner sermaye dönmüyor’

Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı M. Fatih Gök, yasal mevzuat gereği her ay ayın on beşinde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemelerin bu ay da maaşla birlikte ödenmediğini belirterek, “Döner sermaye dönemez oldu.” Dedi.

Gök, yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Yasal mevzuat gereği her ay ayın on beşinde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemeler bu ayda maaşla birlikte ödenmedi.

2015 yılının ocak ayında gecikmeli ödenen sabit ödemeler 2015 yılı şubat ayının on beşinde de maşla birlikte ödenmeyerek personel yine mağdur edildi.

Anlaşılan bakanlık bunu bir alışkanlık haline getirdi.

Ülkemizin sağlığını planlamayı kendisinin en önemli görevi olarak belirlemesi gereken Sağlık Bakanlığı’nın, daha bir aylık bütçeyi planlamaktan aciz bir duruma düşerek çalışanları mağdur etmesi nasıl izah edilecektir. Türk Sağlık-Sen olarak biz buradan bakanlık yetkililerine bir çağrıda bulunuyoruz. İpe un sermeyi bırakın, çekli caklı sözlerden vazgeçin. Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemeleri zamanında ödeyin. Kanuna uyun, hukukun gereğini yerine getirin. Personeli mağdur etmeyin. Bankamatik önünde çalışanları hayal kırıklığına uğratmayın. Zaten ekonomik zorluklar içinde hayatını devam ettirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yaşattığınız mağduriyetlere, yasal olarak yapmanız gereken ödemeleri zamanında ödemeyerek yeni mağduriyetler yaşatmayın."




Son Güncelleme: 28.07.2018 01:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.