Dönüş yolunda dikkat!

İçişleri Bakanlığı bayram tatili sonrası dönüşe geçen sürücüleri uyardı.

25 Ağustos 2018 Cumartesi 12:34
Dönüş yolunda dikkat!

İçişleri Bakanlığı bayram tatili sonrası dönüşe geçen sürücüleri uyardı. Bakanlık hem alınan önlemleri açıkladı, hem de sürücüleri uyardı.

Yapılan açıklamada 25-26 Ağustos tarihlerinde trafik yoğunluğunun beklendiği kaydedildi. Sürücülerin bu yoğunluğu dikkate alarak dönüş planı yapmaları istendi. Sürücülerin yorgun ve uykusuz araç kullanmaması gerektiği belirtildi. Her iki saatte bir 10 dakika mola verilmesi tavsiye edildi. Sürücülerin, hız ve takip mesafesi gibi kurallara da titizlikle uyması gerekiyor. Direksiyonda cep telefonu yasağı da unutulmamalı. Otobüsler dahil araçlarda sehayat edenlerin de emniyet kemeri takması yine dikkat edilmesi gerekenler arasında.

17-27 Ağustos 2018 tarihlerinde 11 gün süreyle sahada yaklaşık 140 bin trafik personeli görevlendirildi. Otobüslere yolcu gibi binerek denetim yapmak üzere 227 kişi görev aldı. Ayrıca çocukların araçları kullanan aile büyüklerini uyarmalarını sağlamak için de kırmızı düdük kampanyası düzenlendi.

HABERTÜRK

Son Güncelleme: 27.08.2018 00:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.